Golobova ministrska ekipa danes na glasovanje v DZ. Bo preživela jesen ali bomo vsi skupaj (za)plesali?

(novica s komentarjem)

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), bodo poslanci danes na izredni seji DZ potrjevali 17-člansko ministrsko ekipo vlade Roberta Goloba.

Za izvolitev ministrske ekipe v DZ je potrebna podpora večine navzočih poslancev, ki bodo na javnem glasovanju odločali o listi kandidatov v celoti.

Novoizvoljena vladna ekipa se bo po napovedih še danes sešla na prvi seji vlade, premier Golob pa bo prevzel posle od svojega predhodnika Janeza Janše.

Prva seje nove vlade bo, glede na prakso, predvidoma namenjena tudi najpomembnejšim kadrovskim vprašanjem, med drugim imenovanju državnih sekretarjev pa tudi direktorja vladnega urada za komuniciranje, direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije in generalnega direktorja policije, še poroča STA.

Zaradi česa utegnemo jeseni plesati po ulicah in predvsem
kako bomo plesali?!
Slovenija razklana, bomo jeseni plesali na ulicah, kako in zakaj?!

Kot je moč sklepati po zasliševanjih na pristojnih odborih, je Slovenija razdeljena bolj kot kadar koli, čeravno se vladni medijski propagandisti že vnaprej trudijo stanje prikazati drugače.

Na spletu je tako v zvezi z zaslišanji pred pristojnimi odbori krožila šala, da je pri vsakem od njih moč pričakovati “vaterpolski rezultat, ki bo glasil 9:6 ali pač 10:5″ in samo dokazuje politično razklanost. Saj veste, saj poznate: opozicija je nasprotovala, koalicija pa potrjevala in obratno. Sedanja ali pač pretekla. In obratno.

Vse od volitev in zametkov oblikovanja koalicije naprej se zelo jasno kažejo tudi strahovi nove vlade, kar pa naj niti najmanj ne čudi. Robert Golob je zajezdil populistični val, ki je rasel na splošni utrujenosti s pandemijo in nezadovoljstvom s protiepidemijskimi ukrepi na eni in strahovi pred energetsko krizo, ki se je medtem le še poglobila, na drugi strani.

Izbruhnila je (dolgo) pričakovana vojna v Ukrajini, z njo pa tudi eksistenčni strah; strah pred golim obstojem, ki ga obetajoča se prehranska kriza le še poglablja.

Mnogi odkrito povedo, da ne vedo, kako bodo preživeli jesen; 
ta je zgolj uvod v dolgo zimo, na oblasti pa privilegirani manager, a ne krizni!
Anticepilstvo z nacionalnim nabojem se kaže kot Golobova nočna mora.
Zdaj na vrata ob energetski trka še prehranska kriza!
Če se česa Golob, Fajonova, Mesec in ekipa bojijo, je to ulica!
Zakaj? Enostavno, ker jih je ta prinesla na oblast!

Spomnimo: Goloba z nekimi samo njemu vidnimi po ulicah plesočimi (vsaj v Mariboru se je ta poskus klavrno končal), Fajonova je itak sama kolesarila (hkrati pa v Mariboru k uporu vzpodbujala majhen, a glasen del “spontano” protestirajočih dijakov tukajšnje II. gimnazije, ki imajo zanimivo politično ozadje in pedigré), Mesec pa je koordinator stranke, ki je neposredna naplavina Fstaj 2012, torej ulice v svoji najbolj surovi podobi.

Zato je Golob kot prioriteto- kar je tudi svojevrstni medijski spin, saj trenutno nihče ne ve, kakšno je zares stanje s covidom, kitajsko zaprtje Šanghaja pa stisko samo povečuje- postavil “švedski model” spopadanja z zahrbtno boleznijo. Anicepilci/antivakserji namreč- in po lanskih demonstracijah sodeč- predstavljajo vsaj dobro tretjino volilnega- kaj volilnega, narodnega(!)- telesa.

In če k temu prištejemo še splošne strahove (rdečim buržujem tako milega, ko gre za njihove kapitalske interese) ljudstva pred lakoto in mrazom- pred golim obstojem, torej- je enačba jasna, strahovi pa tudi.

Zanje- za LDS 2.0, ki da jo je na oblast pripeljala volja ljudstva, izražena na ulicah- namreč ne bi bilo nič bolj sramotnega, če bi jih slednja tudi odnesla, vsa ta silna (in bojda z volilnim rezultatom podprta) javna podpora pa bi se izkazala za medijski milni mehurček.

Bojmo se!

(Sam se sicer najbolj bojim napovedanega imenovanja Dragana Barbutovskega za direktorja UKOM, projugoslovansko usmerjenega globalista iz JLA in SD portfelja! Malo čudno za razumet’, a kmalu več!)

(mbo/ Aljoša Dragaš)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: