Na Ljubljanskem gradu se začenja 15. festival Godibodi, pred mariborsko Hišo Stare trte pa poletni vinski večeri

Na Ljubljanskem gradu se danes začenja 15. festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi.

V treh dnevih se bo zvrstilo šest koncertov, tudi tokrat pa bosta v času festivala izšla dva nova albuma, in sicer zasedb Noreia in Toj’To.

Rdeča nit festivala še naprej ostaja enaka: odpirati prostor sveži, novi glasbi ter podpirati možnosti za njeno ustvarjanje, izvajanje in poslušanje, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot pravi vodja festival Janez Dovč, je petnajstletnica obletnica, ko se spomnijo svojih začetkov v Stari mestni elektrarni, od koder so se preselili v Lutkovno gledališče Ljubljana, nato pa so bili nekaj let v Hostlu Celica.

Zadnja leta festival pripravljajo na Ljubljanskem gradu pod producentskim okriljem istoimenskega zavoda.

Znamenitosti Ljubljane in Maribora čez poletje v znamenju kulture.
Pričenjajo se tudi poletni vinski večeri pred Hišo Stare trte

Zavod za turizem Maribor bo poleti pred Hišo Stare trte na Lentu gostil 24 vinskih večerov, ki bodo namenjeni spoznavanju zgodb iz sveta vina in kulinarike ter sproščenemu druženju ob žlahtni kapljici.

Prvi takšen dogodek bo drevi potekal v družbi mestnega viničarja Staneta Kocutarja in priznanega biodinamičnega vinarja Božidarja Zorjana.

Vse do 2. septembra se bo na poletnem vrtu, kjer domuje najstarejša trta na svetu, zvrstilo še 23 raznovrstnih večernih dogodkov, še poroča STA.

Ti bodo potekali ob četrtkih in bodo vključevali vodene vinske degustacije s prigrizkom, vsak dan v času Festivala Lent, ki bo potekal od 24. junija do 2. julija.

Nato se bodo odvijali vsak petek, ko naj bi bila najstarejša trta stičišče za ljubitelje vrhunskih štajerskih vin in sproščenega vzdušja ob dobri glasbi.

Pri tem je treba omeniti, da Maribor v tem obdobju, zdaj že skoraj tradicionalno, nima pretirane sreče z vremenom. Tako so tudi za nocoj napovedane močne nevihte.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: