Primopredaje ministrstev: Boštjančič in Ajanović Hovnikova, javne finance in pogajanja s sindikati

Donedavni minister za finance Andrej Šircelj je danes predal posle novemu ministru Klemnu Boštjančiču, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Govorila sta o izzivih, povezanih s covidom-19, vojno v Ukrajini in visoko inflacijo, ter vplivu na stabilnost javnih financ, so sporočili s finančnega ministrstva.

Boštjančič se zaveda izzivov, ki so povezani z omenjenim. Pri svojem delovanju si bo prizadeval podpirati ukrepe, ki bodo na dolgi rok prispevali k rasti bruto domačega proizvoda in produktivnosti ter ne bodo ogrožali stabilnosti javnih financ.

Šircelj pa je spomnil, da so mandat zaznamovali predvsem epidemija covida-19 in z njo povezani ukrepi, ki jih je vlada sprejemala v pomoč gospodarstvu in ljudem. Ne glede na krizo pa je finančni položaj države po njegovih zagotovilih stabilen.

Primopredaja poslov med dosedanjim ministrom za javno upravo
Bostjanom Koritnikom in novo ministrico Sanjo Ajanovic Hovnik.
(Foto: Anže Malovrh/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1143277)
Ajanović Hovnikova napovedala začetek pogajanj s sindikati še ta mesec

Dosedanji minister za javno upravo Boštjan Koritnik je predal posle svoji naslednici Sanji Ajanović Hovnik, še poroča STA. Ob tem je izrazil prepričanje, da zaposlene na ministrstvu predaja v roke boljši vodji.

Kot je še poudaril, spremembe terjajo čas, sam pa upa, da bo njegova naslednica izpeljala vse smele načrte in dobrodošle spremembe.

Ajanović Hovnikova se je svojemu predhodniku zahvalila za dobro opravljeno delo.

Poudarila je, da jih čakajo težki časi, tudi zaradi pogajanj s sindikati, ta bodo po njenih besedah stekla še ta mesec, pogajalsko skupino, ki jo bo vodila sama, pa bo vlada imenovala že na današnji seji.

Med cilji, za katere si bo prizadevala, je izpostavila še reorganizacijo upravnih enot, pohitritev postopkov, modernizacijo in izboljšanje kakovosti predpisov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: