Na ministrstvu za okolje in prostor sta danes dopoldne novi minister Uroš Brežan in njegov predhodnik Andrej Vizjak opravila primopredajo poslov. Strinjala sta se, da je ta potekala korektno.

Brežan se je Vizjaku zahvalil za vse delo, ki ga je opravil v svojem mandatu. Obenem pa je mapa z odprtimi zadevami kar debela, dela, ki ostaja, pa ne bo malo, je dodal.

Izrazil je zaupanje, da bo z ekipo znal nadgraditi, kar je bilo postavljeno v mandatu Vizjaka, morda s kakšnim novim pristopom, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Najprej se sicer namerava srečati s sodelavci na ministrstvu in pregledati že opravljeno delo ter odprte zadeve. Verjame, da bodo delo za naprej znali zastaviti na pravi način.

Igor Papič.
(Foto: Vlada Republike Slovenije)
Papič vesel, da lahko zavihajo rokave in prično z delom

Simona Kustec, nekdanja ministrica za izobraževanje, znanost in šport je danes predala posle svojemu nasledniku Igorju Papiču.

Po skoraj enournem sestanku je Kustečeva dejala, da ministrstvo predaja v dobri kondiciji in Papiču zaželela vse dobro pri delu.

Nekdanji rektor ljubljanske univerze Igor Papič pa je dejal, da so na sestanku dobili osnovne informacije glede odprtih zadev na ministrstvu. Dejal je, da samo področje izredno dobro pozna.

Državni sekretar Darjo Felda bo prevzel tisti del, ki pokriva stopnje izobraževanja do univerze, pravi Papič. Felda naj bi po reorganizaciji vlade to področje prevzel kot samostojno ministrstvo.

Kustečeva se ne bo vrnila na Fakulteto za družbene vede. Zaposlila naj bi se na Univerzi na Primorskem kot visokošolska učiteljica oz. raziskovalka na področju politologije, še prenaša STA.

(mbo)