MNZ umaknil soglasja za tožbe proti kolesariatu in nekaterim drugim protestnikom

Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da so umaknili soglasje za tožbe, ki so bile vložene zoper posameznike z namenom povrnitve stroškov policijskega varovanja na neprijavljenih protestnih shodih, ki smo jim bili priče zadnji dve leti.

S tem je nova ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar sledila stališčem državnega odvetništva, pravne službe ministrstva in varuha človekovih pravic in že kar takoj uresničila tisto, na kar se je dolgo časa namigovalo.

Kot je znano, je ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom nekdanjega ministra Aleša Hojsa zahtevalo povrnitev stroškov policijskega varovanja, še poročajo slovenski mediji.

Eden od tožbenih zahtevkov policije za varovanje protesta
proti posameznikom znaša kar 34 tisoč evrov.
Državno odvetništvo konec lanskega leta že vložilo prvo tožbo

A je v vmesnem obdobju ustavno sodišče presodilo, da so bili vladni odloki o omejitvi gibanja in združevanja zaradi epidemije koronavirusa neskladni z ustavo.

Eden od vidnejših protestnikov, Jaša Jenull, je medijem potrdil, da trenutno še vedno prejema finančne kazni zaradi organizacije protestov.

Tožbeni zahtevek policije znaša kar 34 tisoč evrov, s tem, da hkrati še vedno dobiva globe v znesku od petsto do sedemsto petdeset evrov, je še povedal.

Tatjana Bobnar je sicer včeraj, ob primopredaji ministrstva, dejala, da nastop njenega ministrskega mandata pomeni konec mračnjaškega obdobja, ko smo bili po njenih besedah priča pravnemu razgrajaštvu in barbarstvu v podobi odlokov, ki so bili prepoznani kot protiustavni.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: