TASS: ruska pacifiška flota pričela z vajami. Novi ukrajinski standardi uspeha: občuten napredek po novem že 8 kilometrov

(novica s komentarjem) 

Ruska pacifiška flota je začela serijo tedenskih vaj, v katerih sodeluje več kot 40 vojaških ladij in 20 letal, je v petek poročala državna tiskovna agencija TASS, ki se pri tem sklicuje na rusko obrambno ministrstvo.

Vaje, ki bodo trajale do 10. junija, bodo obsegale “ladijsko iskanje podmornic lažnega sovražnika” in “izdelavo organizacije zračne obrambe za taktične skupine ladij za izvajanje vaj bojnega usposabljanja na površinskih in zračnih ciljih”, so še sporočili z obrambnega ministrstva, navaja TASS.

Ruska poveljniška ladja Maršal Krilov, fregata Maršal Šapošnikov ter skupina velikih protipodmorniških ladij in korvet, malih protipodmorniških ladij, minolovcev, raketnih čolnov in podpornih plovil bodo med vajo delovali na določenih območjih Tihega oceana, so sporočili z ministrstva.

Vaje sicer potekajo v času, ko je ruska oborožena intervencija v Ukrajini vstopila v svoj stoti (100!) dan. Rusija je sicer v tem času izvedla že več vojaških vaj, nazadnje tisto jedrskih enot, pa tudi skupne vaje s Kitajsko. V obdobju občasno vaje izvaja tudi Belorusija.

Siloviti boji po celotni dolžini fronte v Ukrajini.
Novi ukrajinski standardi: zdaj je občuten napredek že zavzetje zapuščenih vasi v globino 8 km

Ukrajinske sile trdijo, da so med ofenzivo na ruske položaje v okupirani južni regiji Herson dosegle pomemben napredek.

“V regiji Herson so oborožene sile osvobodile 8 kilometrov okupiranega ozemlja,” je v telegramu v četrtek pozno sporočila enota teritorialne obrambe AZOV Dnipro, sicer jugovzhodne verzije zloglasne (in medtem že premagane) ultranacionalne milice iz Mariupolja.

Ukrajinska vojska hkrati trdi, da so ruske enote od začetka vojne konec februarja “trpele velike izgube v človeštvu in opremi”, kar so sicer že standardna nabijanja uradnega Kijeva.

Rusiji naklonjen del svetovnega spleta opozarja, da so bile omenjene vasi tako ali tako prazne oz. brez prebivalstva, opozarjajo pa, da skuša Ukrajina s serijo manjših napadov na južnem delu bojišča oslabiti ruski pritisk v regiji Lugansk, kjer v Severodonecku potekajo (za)ključni boji za osvojitev/obrambo mesta.

Z gotovostjo lahko sklepamo lahko samo eno: informacijska vojna je v polnem razmahu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: