Tatjana Bobnar zagotavlja, da nikoli ne bo prestopila meje med politiko in policijo. V Sindikatu policistov pozdravljajo imenovanje Lindava

Zdaj že nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs je včeraj predal posle svoji naslednici Tatjani Bobnar.

V izjavi za medije po primopredaji, ki se je Hojs ni udeležil, je Bobnarjeva obljubila, da ne bo nikoli prestopila meje med policijo in politiko. V. d. novega generalnega direktorja policije Boštjan Lindav pa je med drugim napovedal kadrovske menjave.

Bobnarjeva je funkcijo ministrice za notranje zadeve sprejela predvsem zato, da ministrstvo ponovno vrne v roke stroki in ljudem. Poudarila je tudi, da je konec mračnjaškega obdobja, ko smo bili po njenih besedah priča pravnemu razgrajaštvu in barbarstvu v podobi odlokov, ki so bili prepoznani kot protiustavni.

Boštjan Lindav je napovedal, da se bo s svojimi sodelavci v prvi vrsti zavzemal za povrnitev zaupanja v policijo.

V zadnjih dveh letih je močno načet ugled policije,
zatrjuje policijski sindikat.
V Sindikatu policistov Slovenije pozdravljajo imenovanje Lindava …

… za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije, saj je med zaposlenimi znan kot vrhunski strokovnjak ter kot oseba z veliko stopnjo integritete, etike in predvsem strokovnosti. Ocenjujejo, da gre za pravo izbiro, predvsem v luči trenutnega stanja v policiji.

Kot je za STA navedel predsednik sindikata Kristjan Mlekuš, Lindava čaka veliko trdega dela, saj da je v zadnjih dveh letih močno načet ugled; tako policije, kot tudi policistov.

Prav tako v sindikatu pričakujejo, da se bodo z novima vodstvoma policije in notranjega ministrstva sestali v prihodnjih dneh ter izmenjali mnenja o nadaljnji viziji ter razvoju poklica policist in se odkrito in kritično pogovorili o vseh odprtih vprašanjih.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: