V Mariboru slavnostno odprtje Borštnikovega srečanja, danes se začenja tudi festival Jazz ‘ma mlade

V nedavno nastali Kulturni četrti Židovska v Mariboru se danes začenja festival Jazz ‘ma mlade, ki že šesto leto združuje ljubitelje jazz glasbe, umetnosti, vina in kulinarike.

V treh petkovih večerih bo gostil mednarodne in lokalne jazz zasedbe mladih glasbenikov iz štirih držav, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Željko Milovanović, programski vodja festivala iz Mladinskega kulturnega centra Maribor, je povedal, da je namen festivala nuditi prostor mladim umetnikom in umetnicam, da se lahko predstavijo širši javnosti, ter umetniško oživljati to kulturno četrt, ki je nastala okoli Židovskega trga.

Ob glasbenem programu bo v sodelovanju s Sinagogo Maribor, Galerijo Media Nox, Galerijo Društva likovnih umetnikov Maribor, GT22 in Fotogalerijo Stolp potekal bogat spremljevalni program z odprtji več razstav, video projekcijami, degustacijami lokalnih vin in ulično hrano.

Pogled na tako imenovano Kulturno četrt Židovska
in Židovski trg v Mariboru.
Borštnikovo srečanje od danes “uradno”

S sodobno plesno uprizoritvijo Prelisičiti hudiča angleškega koreografa Akrama Khana, ki jo je navdihnil Ep o Gilgamešu, bodo danes v Mariboru slavnostno odprli 57. Festival Borštnikovo srečanje.

Program je sicer začel teči že v ponedeljek, zaključil pa se bo 12. junija s podelitvijo festivalskih nagrad.

Festival se je začel s sklopoma Mlado in Študentsko gledališče, včeraj pa je začel teči tudi tekmovalni program festivala. Letos so se izjemoma začele vrstiti tekmovalne predstave že dan pred slovesnim odprtjem festivala, saj je v tekmovalnem programu zaradi daljšega obdobja izbora več predstav kot običajno.

Zbrane na današnjem slavnostnem odprtju festivala bodo nagovorili umetniški direktor Aleš Novak, župan Saša Arsenovič in nova ministrica za kulturo Asta Vrečko.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: