Hrvaška skupina Rimac bo, potem ko je prejela ustrezno dokumentacijo za model Nevera v Evropski uniji, svoj paradni električni hiperavtomobil začela dostavljati kupcem.

To je včeraj sporočil ustanovitelj in večinski lastnik družbe Mate Rimac, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Napovedal je, da bi kmalu morali priti še dokumenti za prodajo nevere (nevihte, neurja) v Ameriki.

Nevera velja za najhitrejši električni avtomobil na svetu in stane 2,4 milijona dolarjev. Rimac bo nevero izdelal v 150 primerkih, vsak avtomobil pa bo zaradi različnih možnosti osebnih nastavitev unikaten.

Začetek dostavljanja nevere kupcem je še ena dobra novica, ki je v zadnjem tednu prišla iz tega avtomobilskega podjetja.

Rimac je namreč prejšnji teden razkril, da je Rimac Group v zadnjem investicijskem krogu zbral 500 milijonov evrov, s čimer je tržna vrednost družbe presegla dve milijardi evrov, še poroča STA.

Rimac Technology se je preselil v prestižni Dalmatia Tower v Splitu.

Rimac Technology v Dalmatia Tower

Spomnimo, da so nedavno v Splitu v namen predali najvišjo poslovno stavbo na Hrvaškem in na obali Jadrana.

Ta je sestavljena iz hotelskega in poslovnega dela: center HTC je tako postal dom območnih pisarn mednarodno priznanih IT podjetij, med njimi pa so tudi projektne pisarne “Rimac Technology”– proizvajalca prestižnih električnih avtomobilov Mate Rimca.

Kot so takrat navedli hrvaški mediji, je podjetje v stolpu najelo eno celo in še dodatno polovico nadstropja, kar naj bi zadostovalo za njihove poslovne potrebe do konca leta 2023. Pisarna v Splitu bo večinoma zadolžena za razvoj programskih rešitev (softvera).

“Letos in prihodnje leto načrtujemo zaposlitev približno 60 ljudi. Danes smo v Splitu prisotni z 41 zaposlenimi, v načrtu pa je, da do konca prihodnjega leta prerastemo v ekipo, ki bi štela 100 inženirjev.

Le tako lahko nadaljujemo z razvojem programskih rešitev za serijsko proizvodnjo avtomobila Nevere in drugih komponent za avtomobilsko industrijo,” so pred dvajsetimi dnevi za splitski dnevnik Slobodna Dalmacija pojasnili iz podjetja.

(mbo)