Premier Golob sprejel Schallenberga, jutri bo oblikovana delovna skupina za ukrepe zaradi draginje, dokončen nabor do konca meseca

Predsednik vlade Robert Golob je danes v Ljubljani sprejel avstrijskega zunanjega ministra Alexandra Schallenberga, ki je na obisku v Sloveniji.

Kot so sporočili iz premierjevega kabineta, se je Golob na srečanju zavzel za to, da bi Avstrija čim prej odpravila nadzor na notranji schengenski meji s Slovenijo.

Vodja avstrijske diplomacije se je sicer že dopoldne, prav tako v Ljubljani, srečal s slovensko kolegico Tanjo Fajon, kjer je vztrajal pri tem, da Avstrija obdrži kontrolo na slovensko- avstrijski meji še vsaj nekaj časa.

Na programu je imel Schallenberg tudi srečanje s predsednikom republike Borutom Pahorjem, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Golob in Schallenberg, ki je prvi tuji državnik na obisku v Sloveniji v mandatu nove vlade, sta sicer govorila o odnosih med državama ter osrednjih evropskih temah s poudarkom na energetski situaciji kot posledici ruske agresije na Ukrajino, so še sporočili.

Oblikovanje ukrepov za premagovanje trenutne energetske
in prehranske draginje se kaže kot prednostna naloga nove vlade.
Od jutri z delovno skupino za ukrepe zaradi draginje, dokončen nabor do konca meseca

Jutri bo oblikovana delovna skupina za pripravo ukrepov za premagovanje trenutne energetske in prehranske draginje, so še sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Sestavljali jo bodo premier Robert Golob in ministri za gospodarstvo, infrastrukturo ter kmetijstvo Matjaž Han, Bojan Kumer in Irena Šinko z ekipami. Ukrepi naj bi bili dokončno oblikovani do konca meseca.

Za pripravo okvirnega nabora je bilo zadolženo gospodarsko ministrstvo, še poroča STA.

Tam pojasnjujejo, da je vladna strategija doseči dogovor z glavnimi deležniki v sektorjih prehrane, energentov in surovin, torej s proizvajalci, distributerji in trgovci. Obenem preučujejo tudi vse druge možnosti ukrepanja v skladu s svojimi pristojnostmi.

Iz Petrola so sporočili, da pričakujejo čimprejšnji konstruktiven dialog z državo za ustrezen dogovor glede prihodnje regulacije maloprodajnih cen.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: