Ministrica Švarc Pipan obiskala Draga Šketo in vrhovno državno tožilstvo. Grims: Vlada je že v prvih nekaj dneh poteptala ustavo

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je danes na vrhovnem državnem tožilstvu sestala z generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo.

Spregovorila sta o aktualnih zadevah, Šketa pa se je ministrici zahvalil za hitro imenovanje 13 državnih tožilcev, so sporočili z ministrstva, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Švarc Pipanova se je v prisotnosti Škete in predsednika državnotožilskega sveta Igorja Lučovnika udeležila tudi delovnega sestanka z vodji državnih tožilstev. Obravnavali so delo državnih tožilstev v prvih štirih mesecih letošnjega leta.

Ministrica je na sestanku med drugim izrazila zadovoljstvo, da se število nerešenih zadev na določenih državnih tožilstvih zmanjšuje.

Po njenem mnenju bi morala državna tožilstva v starejših zadevah, ki se nahajajo na sodiščih, z vsemi sredstvi, ki so jim na voljo, zahtevati hitrejše postopanje sodišča.

Na ramenih davkoplačevalcev naj bi končalo
skoraj 900 tisoč evrov policijskih stroškov s protesti.
Poslanec SDS Branko Grims: Vlada je že v prvih nekaj dneh poteptala ustavo

Poslanec SDS Branko Grims vladi Roberta Goloba očita, da je že v prvih nekaj dneh poteptala ustavo. In sicer s tem, ko je zahtevala sezname zaposlitev v času Janševe in Šarčeve vlade.

Grims je v izjavi za medije dejal, da so pri preverjanju zaposlitev prezrli, da je obdelava in zbiranje katerihkoli podatkov z namenom izvajanja političnih čistk med zaposlenimi očitno protiustavna.

Gre za znake totalitarizma, meni, še poroča STA.

Nezakonita in protiustavna pa je po njegovem mnenju tudi odločitev notranje ministrice Tatjane Bobnar, da umakne soglasje za tožbe glede neprijavljenih shodov.

Bobnarjeva je po njegovem mnenju na ramena davkoplačevalcev prevalila 882.650,82 evrov policijskih stroškov, ki so jih imeli z varovanjem in vzdrževanjem reda in miru.

Grims zato ministrico poziva, naj ponovno pretehta svojo odločitev.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: