Dars opozarja na pojav lažnih spletnih strani za prodajo elektronskih vinjet

Pri Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) opažajo, da se je na spletu pojavilo več neuradnih spletnih strani, na katerih razni ponudniki nepooblaščeno prodajajo slovenske e-vinjete za uporabo slovenskih avtocest in hitrih cest.

Kot navaja DARS, ponudniki strankam za nakup zaračunajo visoko provizijo, pri čemer kupec nima zagotovila, da je bila e-vinjeta dejansko kreirana v našem centralnem sistemu.

Kljub nakupu lahko stranka ostane brez veljavne vinjete – to pomeni, da se stranka ob vstopu na naše avtocestno omrežje lahko znajde v prekršku in dobi kazen, kljub temu, da je e-vinjeto takšnemu ponudniku plačala.

Obnovitvena dela naj bi letos potekala pretežno jeseni,
ko bo na cestah predvidoma manj prometa.
Ob tem na DARS-u poudarjajo, da je slovenske e-vinjete uradno in skladno z zakonodajo mogoče kupiti samo prek njihove uradne spletne strani.

DARS je sicer do konca aprila letos prodal 2,45 milijona vinjet z letnico 2022, kar je več kot lani in tudi več kot predlani v primerljivem obdobju. Glede na pretekli dve primerljivi obdobji se je letos povečala prodaja vseh vrst vinjet.

V letu 2022 načrtujejo tudi devet novih obsežnejših obnovitvenih del na avtocestnem omrežju.

Obnov bo poleti nekoliko manj kot običajno, zagotavljajo, saj sega začetek večine del v jesenski čas. Nekatere obnove se bodo nadaljevale tudi v prihodnjem letu, sam začetek del pa je odvisen od sklenitve pogodb z izbranimi izvajalci, še poročajo na svoji spletni strani.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: