Mestni svetniki umaknili predlagano podražitev vode v Mariboru z dnevnega reda, enako so storili s podražitvijo “vzpenjače”

Mariborski mestni svetniki danes niso glasovali o napovedanem dvigu položnic za pitno vodo, saj so večinsko podprli predlog Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR) za umik te točke z dnevnega reda.

Prav tako so zavrnili predlog za širitev dnevnega reda z novim cenikom prevozov s Pohorsko vzpenjačo, po katerem bi se enosmerna vožnja za odrasle zvišala s štiri na 12 evrov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ob tem je treba poudariti, da so danes nekateri (lokalni) mediji špekulirali celo s ceno 18 evrov, kolikor bi naj sicer znašala cena povratne vozovnice.

Lista LPR je - popolnoma v nasprotju z županstvom- predlagala, da se predlagani podražitvi subvencionira iz proračuna občine oziroma iz zavidljivega dobička Javnega holdinga Maribor. 
O tem naj bi tako odločali na prihodnji seji.

So se pa mestni svetniki danes med drugim seznanili z akcijskim načrtom za izboljšanje položaja starejših ter potrdili menjavo na čelu Umetnostne galerije Maribor.

Dosedanja pomočnica direktorice Simona Vidmar Čelik bo na čelu UGM zamenjala direktorico Bredo Kolar Sluga.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: