Popoldne in zvečer v vzhodnem in osrednjem delu države možne močnejše nevihte s točo, vročinski val znova odpovedan

V vzhodnem in osrednjem delu države so popoldne in zvečer možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo, opozarja agencija za okolje.

Ob tem lahko narasejo manjši vodotoki in hudourniki. Možna so poplavljanja meteornih in zalednih voda, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Danes bo sicer večinoma sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija. Jutri bo deloma jasno, predvsem na vzhodu bo še kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in vroče.

Temperatura večine rek je bila zjutraj med 9 in 21 stopinj Celzija, Blejsko jezero ima 21, Bohinjsko dobrih 19 stopinj. Temperatura morja v Kopru je bila nekaj manj kot 23 stopinj Celzija, še poroča STA.

Temperature bodo, vsaj na območju Maribora, naslednji teden zelo nihale.

Znani vremenoslovski spletni portal AccuWeather pa je medtem spremenil prvotne napovedi, po katerih naj bi Slovenijo naslednji teden zajel vročinski val.

Tako naj bi območje Maribora temperaturno mejo 30°C doseglo v nedeljo, jo preseglo v ponedeljek, ko bi se živo srebro lahko povzpelo do 33, vendar bo že naslednji dan znova padlo na relativno znosnih 26°C.

Po rahlem vzponu ( sreda 29, četrtek 31) bosta sledila dež in ohaditev; tako naj bi že naslednji petek temperatura dosegla “le” 21° C, še napoveduje omenjeni portal.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: