V Mariboru zavrelo: cena vožnje z gondolo naj bi po novem znašala kar 18 evrov!

Kot poroča več lokalnih medijev, med njimi Večer in Maribor24, naj bi bila vožnja z gondolo na Pohorje še dražja, kot so pričakovali in napovedovali največji pesimisti.

Pri Večeru tako poročajo, da sta “Javni holding Maribor in Marprom pripravila nov cenik voženj s pohorsko vzpenjačo, ki se precej razlikuje od prvotnega predloga, ki so ga nato umaknili.” Pri časniku že v naslovu špekulirajo s ceno 18 evrov za povratno vožnjo. Spomnimo: prvoten predlog je bil 9E za enosmerno in 12E za povratno vožnjo.

Pri spletnem portalu Maribor24 pa se že naslovno sprašujejo, ali bo vožnja z gondolo za Mariborčane v prihodnje luksuz?!

Luksuz ali pravica vseh? Drugo največje slovensko mesto brez kopališč, zdaj tudi brez dostopa do Pohorja?

“Vožnja z gondolo na mariborsko Pohorje je za Mariborčane luksuz,” je namreč izjava pretežno preziranega župana, ki je med skupino mestnih svetnikov dvignila veliko prahu, navajajo.

Pri tem je potrebno omeniti, da se ogorčeni Mariborčani po spletnih družbenih omrežjih sprašujejo, čigavo je pravzaprav Pohorje in tamkajšnje naprave, komu pripadajo in kdo jih plačuje ter kdo bi jih rad videl v svojem portfelju, kot glasijo namigi.

V zvezi s tem je potrebno poudariti, da je Lista za pravičnost in razvoj (LPR) v zvezi z zadnjim dogajanjem podal izjavo, v kateri obsojajo izjavo župana MOM Saša Arsenoviča, da je vožnja z gondolo na mariborsko Pohorje za Mariborčane “luksuz”.

“V teh dneh, ko je pred vrati ponoven vročinski val,” zapišejo, “je ob vseh zaprtih kopališčih v Mariboru (kopališče TAM in Mariborski otok), vrh Pohorja (na žalost) praktično edini kraj, za prepotrebno osvežitev občanov.”

Arsenovičev Maribor je že brez kopališč;
bo v prihodnje tudi brez gondole?
Kam bo Arsenović kanaliziral dobičke? Ob 6,5 mio EUR dobička bi zdaj podražili še vodo!

LPR in večinski del javnosti se zdaj sprašuje, ali je šlo res le za nerodno izjavo, ali pa župan meni, da gre za luksuz, ki bi se ga ob napovedanih podražitvah kmalu lahko privoščili le še premožnejši meščani.

Kot da mera ne bi bila polna, bo Mestni svet MOM danes med drugim obravnaval še predlagano podražitev storitev Mariborskega vodovoda za dobrih 23 odstotkov.

V javnosti se tako pojavljajo namigi o možnem kanaliziranju dobičkov JHM, ki je bil navsezadnje ustanovljen z namenom nižanja stroškov in manjših končnih zneskov na položnicah občanov.

Pa je temu res tako? Poslovni rezultati JHM namreč kažejo, da so mariborska javna podjetja v lanskem letu skupaj ustvarila za več kot 4 milijone evrov dobička, samo v prvih štirih mesecih letošnjega leta pa že več kot 2,5 milijona evrov.

In vendarle se vse samo še draži…

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: