Vodstvo RTVS presenečeno nad nadaljevanjem stavke

Vodstvo Radiotelevizije Slovenija je presenečeno nad napovedanim nadaljevanjem stavke novinarskega sindikata RTV.

Kot so danes še zapisali v izjavi za javnost, so namreč v času stavkovnih pogajanj ponudili številne predloge za uresničitev stavkovnih zahtev, ki pa jih stavkovni odbor ni sprejel, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vodstvo RTV dodaja, da so med drugim predlagali konkretne rešitve za kadrovsko stisko v informativnem programu Televizije Slovenija.

Koordinacija novinarskih sindikatov pa- popolnoma nasprotno- opozarja, da generalni direktor RTV Andrej Grah Whatmough s svojimi pomočniki nadaljuje razgradnjo javnega medija in krni njegov ugled.

Nazadnje je v javnost prišla novica, da naj bi nameravalo vodstvo RTV krčiti dopisniško mrežo, tudi z ukinitvijo dopisništev v Berlinu, Rimu in Moskvi, hkrati pa naj bi po navedbah časnika Večer nameravali vzpostaviti dopisništvo v Bangkoku, še prenaša STA.

Nadaljevanje upora zoper novo vodstvo s stavko naslednji teden.
Nadaljevanje upora zoper novo vodstvo s stavko naslednji teden

Stavkovni odbor novinarskih sindikatov RTV Slovenija je sicer že včeraj za ponedeljek napovedal nadaljevanje stavke v programih RTV-ja in shod na Trgu republike v Ljubljani.

Kot so pojasnili, stavkovna pogajanja po več kot dveh tednih niso prinesla nobenih rešitev.

Tako je MMC RTV SLO poročal, da je Helena Milinković, predsednica generalnega vodstva stavkovnega odbora, v sporočilu za javnost zapisala, da so razmere v uredništvu informativnega programa TV Slovenija “iz dneva v dan slabše, komunikacija je kaotična, od novega leta je zaradi negotovosti in slabih razmer uredništvo zapustilo že več kot 30 novinarjev in novinark“.

Stavka bo zato 20. junija potekala od 14. do 23. ure, ob 19. uri pa bo organiziran tudi shod za javno RTV na Trgu republike, “na katerem bodo izpostavljene zahteve po nujnosti ukrepanja pri ohranitvi javnega servisa tudi od zakonodajalcev.”

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: