Z julijem odpravljena trajna prepoved darovanja krvi za homoseksualne moške. Gre za PR potezo za zunanjepolitične potrebe nove vlade?

(novica s komentarjem)

S 1. julijem letos bo vnaprejšnje in trajno odklanjanje krvodajalcev zgolj na podlagi njihovih osebnih okoliščin spola in spolne usmerjenosti odpravljeno, sta sklenila razširjena strokovna kolegija za transfuzijsko medicino in infektologijo.

Tako bodo pri merilih za izbor darovalcev ocenjevali tveganost spolnega vedenja potencialnih darovalcev, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Odločitev je sporočil zagovornik načela enakosti, ki je v današnjem sporočilu za javnost spomnil, da je po prejetju prijave o diskriminaciji vseh istospolno usmerjenih moških pri krvodajalstvu decembra 2021 ugotovil, da je ta različna obravnava oseb pri krvodajalstvu le na podlagi njihovega spola in spolne usmerjenosti diskriminatorna.

Koliko večji stroški bodo nastali zaradi občutka nediskriminiranosti
in kdo jih bo kril?!
Zanimivo, da odprava prepovedi prihaja nemudoma po nastopu nove oblasti in skoraj sočasno s pojavom opičjih koz, ki jih po Evropi prenašajo prav homoseksualni moški.

Upravičeno se torej lahko sprašujemo, ali gre za novo potezo, ki je namenjena predvsem PR podobi za zunanjepolitične potrebe nove oblasti in koliko ima pri tem zares opraviti strokovnost?!

Navsezadnje- kako bodo pri odvzemu krvi vedeli, da jim morebitni krvodajalci sporočajo kredibilne, verodostojne podatke?!

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: