Han in Mesec danes ločeno v Mariboru. Med drugim tudi o MLM, katere tudi tokratni poskus prodaje je padel v vodo, prenaša STA

Tudi tokratni poskus Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), da proda 100-odstotni delež Mariborske livarne Maribor (MLM) in terjatve v višini devet milijonov evrov do te družbe, je padel v vodo, so za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedali v DUTB.

DUTB je nov postopek prodaje MLM začela septembra lani. Po poročanju časnika Dnevnik iz maja je nezavezujoče ponudbe oddalo več finančnih skladov iz tujine, med njimi nemški finančni sklad Mutares, in družba Kompas Shop.

A po pisanju časnika Delo z začetka junija naj bi Mutares na koncu edini oddal zavezujočo ponudbo, ki pa naj bi bila za DUTB prenizka. Slaba banka naj bi zato pristopila h kidričevskemu Talumu.

Tudi ta posel pa je vprašljiv, saj ga novo vodstvo DUTB po neuradnih informacijah STA še preučuje. Prodaja MLM bo tudi tema današnjih ločenih obiskov ministrov za gospodarstvo Matjaža Hana in za delo Luke Mesca v drugem največjem slovenskem mestu.

MLM se nahaja v nekoč mo(go)čnem mestnem industrijskem predelu Melje.
Han in Mesec v Mariboru med drugim o prodaji MLM

Kot so že zjutraj napovedali pri STA, sta danes na ločenih obiskih v Mariboru gospodarski minister Matjaž Han in minister za delo Luka Mesec.

Han bo med drugim obiskal Slovenski podjetniški sklad, Mariborsko livarno Maribor in mariborsko občino (MOM), kjer se bo sestal z vodstvom in sindikatom, Mesec pa ima glede prodaje mariborske livarne napovedano srečanje s Sindikati Podravja.

Sindikati so sredi maja izrazili nezadovoljstvo z dejstvom, da postopek prodaje MLM, ki je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank, poteka v tajnosti.

Poudarili so, da so odločno proti prodaji podjetja špekulantom in da zahtevajo strateškega kupca.

DUTB je nov postopek prodaje – prejšnji je propadel leta 2018 – začela septembra lani. Ker prejete ponudbe niso bile ustrezne, naj bi pristopila h kidričevskemu Talumu, da bi ta prevzel proizvodnjo livarne, medtem ko bi nepremičnine ostale v lasti DUTB.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: