Po več kot dveh letih prekinitve zaradi gradbenih del v kirurški stolpnici zdaj znova obratuje heliport v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor (UKC MB).

Tega so po besedah zdravnika v urgentnem centru Andreja Hohneca seveda izjemno veseli, saj v primerih, ko mora posredovati helikopterska nujna medicinska pomoč, šteje vsaka minuta.

Zaradi izgradnje dvigal v kirurški stolpnici helikopterji nujne medicinske pomoči v zadnjih nekaj več kot dveh letih niso mogli pristajati na ploščadi poleg stolpnice, ampak so morali pristajati v vojašnici slaba dva kilometra stran.

Od tam so bolnika z reševalnim vozilom prepeljali v UKC MB, pot do nujne oskrbe pa je bila zato daljša za deset do 15 minut.

Še bolje bi sicer bilo, če bi se uresničil načrt za nadgradnjo urgentnega centra, v okviru katere bi bil heliport na strehi urgentnega centra, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Zaradi izgradnje dvigal v kirurški stolpnici helikopterji več kot dve leti
niso mogli pristajati na ploščadi poleg stolpnice.
Od danes začasno zaprti krajevni uradi na območju Upravne enote Maribor

Krajevni uradi, ki delujejo na območju Upravne enote Maribor (UE MB), bodo od danes in predvidoma do 18. septembra zaprti.

Kot je danes za STA pojasnil načelnik upravne enote Robert Pungerl, je bila zaradi letnih in starševskih dopustov podobna praksa tudi v preteklih letih.

UE MB ima za občane bližnjih krajev med letom sicer odprte krajevne urade v Dupleku, Hočah, Miklavžu na Dravskem polju in Račah, kjer lahko ljudje urejajo nekatere zadeve. Letos so jih januarja zaradi novega vala epidemije covida-19 prav tako zaprli za nekaj tednov.

Državljani bodo v tem času vse zadeve urejali na sedežu upravne enote v Ulici Heroja Staneta v Mariboru, za informacije pa se lahko na njih obrnejo tudi na številko 02 220 83 50.

(mbo)