Petrol in OMV: Povpraševanje po gorivih močno povečano tudi danes

Povpraševanje po pogonskih gorivih na bencinskih servisih po Sloveniji je močno povečano, so za Slovensko tiskovno agencijo (STA) potrdili trgovci z naftnimi derivati, poroča omenjena agencija.

Težave so z dostavo goriva na bencinske servise, zaloge pa so zadostne, so pojasnili v Petrolu in OMV Slovenija.

Kot so navedli v Petrolu, se je prodaja pogonskih goriv v njihovi mreži v zadnjih dneh zaradi izrednega povpraševanja tako domačih in tujih fizičnih oseb kot tudi domačih in tujih poslovnih uporabnikov najmanj podvojila. Ob tem pa v podjetju mirijo, da gre za kratkotrajne izpade.

Tudi na OMV Slovenija so povedali, da zaradi izredno povečanega povpraševanja po pogonskih gorivih v zadnjih dneh teh na njihovih posameznih prodajnih mestih po državi ni na zalogi. Tudi pri njih se trudijo zagotoviti čim hitrejšo oskrbo.

Da so blagovne rezerve nafte polne, pa je zatrdil minister za gospodarstvo Matjaž Han, ki se sicer mudi na delovnem obisku v Mariboru. Pojasnil je še, da jih država lahko sprošča le v primeru zares hudih motenj trga, o katerih pa da trenutno ni mogoče govoriti.

Nabava goriva je bila včeraj/sinoči res pravi skok v avanturo.
Han za nastalo situacijo krivi draženje nafte in praznike v Avstriji

“Če opazujemo svetovne trende, lahko, tako Han, spremljamo, kako se nafta nenormalno draži,” navaja miistrove besede MMC RTV SLO.

Zaveda se težav, ko je bb koncu tedna je v Sloveniji na nekaterih bencinskih črpalkah prihajalo do občasnega pomanjkanja goriv, javljajo pa, da se to dogaja tudi danes.

Po prvih podatkih od distributerjev naj bi se prodaja v zadnjih nekaj dneh povečala za dvakrat glede na normalen dan, zato je prišlo do logističnih težav,” je v uvodu v izjavi za javnost sporočil minister.

Po njegovih besedah so distributerji ministru zagotovili, da je šlo zgolj za občasna in kratkotrajna pomanjkanja, tako da ne gre za hujše motnje na trgu, pač pa zgolj za logistične težave

“Upoštevati moramo, da je bil ta konec tedna zelo obremenjen s tranzitom, v sosednji Avstriji so bili prazniki, tudi zaradi tega je bila upočasnjena dostava tovornjakov z gorivom na bencinske servise,” je še pojasnil, še navaja omenjeni spletni portal.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: