Poslovil se je nekdanji minister za notranje zadeve Borut Šuklje. “Spominjali se ga bomo z naklonjenostjo,” pišejo pri MNZ

Borut Šuklje je bil minister za notranje zadeve v letih 1999 in 2000.

Kot je na vladni spletni strani zapisalo Ministrstvo za notranje zadeve, se ga bodo spominjali kot pronicljivega, razmišljujočega in razgledanega analitika sodobnega časa in družbe.

“Odlikovali so ga neposrednost, iskrenost in pretanjenost. Prav zaradi teh svojih lastnosti je lahko zlahka nastavljal (kritično) ogledalo dogajanju v Sloveniji in regiji in se pri tem ni oziral na všečnost svojih misli ali pogledov.

Nedvomno je v slovenski novejši zgodovini pustil pečat, ki ga nikoli ne bo mogoče izbrisati. V Ministrstvu za notranje zadeve se ga bomo spominjali z naklonjenostjo in hvaležnostjo,” so še zapisali.

Žalostno novico je sicer že včeraj zjutraj javnosti posredovala Slovenska tiskovna agencija (STA), potem ko so vest sporočili iz družinskih krogov.

Šuklje, ki je po dolgi bolezni umrl v 64-letu starosti, je zadnja leta deloval kot mednarodni svetovalec za področje jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana. Bil je tudi slovenski veleposlanik v Beogradu.

Spominjali se ga bodo kot pronicljivega, razmišljujočega in razgledanega analitika sodobnega časa in družbe.

Med letoma 1990 in 1992 je bil, kot je razvidno iz javno dostopnih spletnih virov, programski direktor RTV Slovenija, od 1992 do 1994 pa direktor takratnega vladnega urada za informiranje.

V letih od 1994 do 1996 je bil minister za kulturo, od 1996 do 1999 generalni sekretar vlade Janeza Drnovška, od 1999 do 2001 pa notranji minister.

Znan je bil kot komentator aktualnega dogajanja doma in v mednarodni skupnosti, objavil je številne kolumne in komentarje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: