Neprijetni novici: v Afganistanu ponoči v potresu najmanj 250 mrtvih, območje Karlovca prizadelo silovito neurje

Območje na vzhodu Afganistana blizu meje s Pakistanom je ponoči stresel močan potres magnitude 5,9, poročanje svetovnih medijev prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po dosedanjih podatkih lokalnih oblasti je umrlo najmanj 250 ljudi, več kot 150 je ranjenih, število žrtev pa bo verjetno še naraslo.

Oblasti so že ocenile, da bo število žrtev še naraščalo, več podrobnosti pa zaenkrat ni znanih, saj se reševalci do številnih prizadetih krajev še niso uspeli dokopati. Fotografije, objavljene na družbenih omrežjih, prikazujejo številne ranjene ter njihove uničene domove na odročnih podeželskih območjih.

Podatkov o žrtvah in škodi na pakistanski strani meje zaenkrat ni. Epicenter potresa je bil sicer dobrih 40 kilometrov jugovzhodno od afganistanskega mesta Host, tresenje tal pa so čutili več kot 500 kilometrov stran, tudi v Indiji.

V Mariboru še vedno odpravljajo posledice ponedeljkovega neurja.
V Karlovcu se je sinoči ponovila predvčerajšnja zgodba Maribora, Dravograda in Slovenj Gradca

Dele Hrvaške, zlasti Karlovec z okolico, je včeraj okoli 18. ure zajelo silovito neurje, so že sinoči poročali hrvaški mediji.

Da sta močne padavine na nekaterih mestih spremljala silovit veter in toča, zdaj poroča tudi STA.

Neurje je bilo najmočnejše na območju Netretića ob meji s Slovenijo, večje škode pa ni bilo, so poročali lokalni mediji.

Neurje je najprej zajelo ozaljsko območje, kjer je na nekaterih predelih padala toča v velikosti oreha. Obilne padavine, pospremljene z grmenjem, so se potem razširile na širše območje Karlovca.

Na določenih predelih je zaradi obilnih padavin prišlo do poplav, nekateri prebivalci iz okolice Duge Rese pri Karlovcu pa so ostali brez elektrike.

Intervencijske službe so prejele več obvestil o podrtih drevesih na cestah, prijav škode pa ni bilo, je včeraj zvečer prek Twitterja sporočil generalni štab civilne zaščite.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: