(novica s komentarjem) 

Kot poroča mariborski lokalni časnik Večer, je Kazimir Miksić, predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, pred dnevi odstopil s položaja.

Novica v valu zamenjav, ki so zajele vodilne položaje v Slovenije, ne bi bila tako presenetljiva, če ne bi bilo razloga za odstop.

Tako naj bi Miksić, ki je postal predsednik sveta zavoda aprila lani, za Večer povedal, da se je za odstop odločil takoj, ko je nastopila nova vlada Roberta Goloba.

Kot prenaša MMC RTV SLO, naj bi dejal, da te vlade ne podpira in jo prezira. V odstopni izjavi naj bi zapisal, da je član stranke SDS in ne želi biti del nove “vlade, ki jo usmerjajo levičarski aktivisti”.

Preostale člane sveta zavoda, predstavnike ustanovitelja, naj bi vlada zamenjala jutri, pa poroča Slovenska tiskovna agencija (STA) in dodaja, da bi naj bila jutri na dnevnem redu seje vlade tudi točka o imenovanju novih predstavnikov v svete zavodov drugih slovenskih bolnišnic.

O novici in razlogih za sprejeto odločitev si seveda lahko mislimo svoje, vendar pa je predsedniku sveta treba priznati, da je načelen.

Svet UKC Maribor ima sicer enajst članov, od tega jih šest imenuje ustanovitelj, enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani pa so iz bolnišnice.

Novica, kot so jo povzeli/objavili pri MMC RTV SLO.
Poslanci prihodnji teden tudi o sporni noveli zakona o nalezljivih boleznih

Poslanci bodo na izredni seji, ki bo potekala prihodnji teden, po skrajšanem postopku obravnavali predlog novele zakona o nalezljivih boleznih, je danes sklenil kolegij predsednice DZ.

Predlog, s katerim želijo odpraviti ugotovljeno neustavnost dela zakona, so vložili poslanci koalicije, navaja STA, dnevni red seje pa sicer obsega 40 točk.

Velika večina jih predstavljajo predlogi opozicije, vloženi že takoj po ustanovni seji novega sklica DZ, o katerih bodo poslanci opravili splošno razpravo. Na dnevnem redu pa je tudi predlog SDS za razpis posvetovalnega referenduma o spremembah zakona o Radioteleviziji Slovenija.

Poslanci bodo na zahtevo koalicije predvidoma odredili tudi parlamentarno preiskavo, ki se bo ukvarjala s sumi nezakonitega financiranja volilne kampanje za volitve poslancev v DZ.

Izredno sejo so zahtevali poslanci koalicijskih skupin, zaključuje STA.

(mbo)