Po dveh zaporednih dneh nevihtnega vremena vremenoslovci tudi za danes v večernem času predvsem na severovzhodu države napovedujejo krajevna neurja.

Agencija za okolje je zato za čas od okoli 18. do blizu 24. ure izdala oranžno vremensko opozorilo za severovzhod Slovenije.

Kot v preteklih dneh so tudi tokrat lokalno možni močnejši nalivi s točo, močnejšim vetrom in udari strel, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Agencija za okolje (ARSO) je danes objavila delne in še ne povsem preverjene podatke o letošnji meteorološki pomladi, ki zajema mesece marec, april in maj.

Letošnja pomlad je bila na ravni države nadpovprečno topla, podpovprečno namočena in nadpovprečno osončena. Po sezonski statistiki temperature zraka in višine padavin na ravni države je bila zelo podobna pomladi leta 1968.

Glede na temperature spada letošnja pomlad med 20 najtoplejših od leta 1961, še prenaša STA.

V Mariboru še odpravljajo posledice neurja v ponedeljek zvečer

Sicer pa se bo obdobje neviht in nestabilnega vremena po meteoroloških napovedih končalo z iztekom sobote. Že v nedeljo naj bi bilo na najbolj prizadetih območjih- Koroške, Štajerske in delno Prekmurja– sončno, toplo in vroče vreme pa se bo nadaljevalo ves teden.

Temperature se bodo gibale med 30 (nedelja) in 35 stopinj Celzija (petek), med torkom in četrtkom (32°C-33°C) pa bi lahko v teh predelih bili deležni tudi ti. tropske noči.

V Mariboru sicer še odpravljajo poseldice neurja, ki je mesto prizadelo v ponedeljek zvečer. Odstranjuje se predvsem padlo drevje in poškodovana infrastruktura.

(mbo)