V delih države prenehanje velike požarne ogroženosti okolja, v Slovenski Istri, žal, usklajujejo podrobnosti omejitev uporabe vode

Zaradi upada izdatnosti virov pitne vode po večmesečni suši se je danes v Kopru sestala koordinacija županov Slovenske Istre. Podrobnosti sklepov še niso uskladili oziroma uradno objavili.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA) pa bodo v prihodnjih dneh ob slovenski obali komunalna podjetja prenehala zalivati zelenice, zaprli bodo fontane in prhe na kopališčih.

Da vode ne bi zmanjkalo, bodo morali varčevati tudi občani in turisti, poudarjajo. Tako bo najmanj do naslednjega obilnejšega deževja predvidoma prepovedano tudi pranje avtomobilov doma, polnjenje bazenov, izpiranje dvorišč z vodo in podobne dejavnosti.

Nekateri udeleženci sestanka vendarle ocenjujejo, da so ukrepi zelo blagi glede na razmere, še poroča STA. Zato bodo pozvali vse prebivalce in kmete, da ravnajo skrajno varčno tudi v primerih, ko ni izrecnih prepovedi.

Med mesti, kjer je bila razglašena velika požarna ogroženost,
se je zaradi do sedaj izjemno vročega poletja znašel tudi Ptuj.

V delih države po deževju prenehanje velike požarne ogroženosti okolja

V nekaterih delih države je danes preklicana velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki je bila razglašena 1. julija.

Gre za občine na območju izpostav uprave za zaščito in reševanje Kranj, Ljubljana, Celje, Slovenj Gradec, Trbovlje, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Brežice in Novo mesto.

Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta danes na teh območjih prenehala izvajati poostren nadzor, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V ostalih občinah, predvsem na Primorskem in Notranjskem, velika požarna ogroženost naravnega okolja, razglašena 1. julija, še naprej ostaja v veljavi.

Tu je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih ter izvajati ognjemete.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: