Programski svet RTV Slovenija bo razpravljal o kandidatih za direktorja televizije, vodstvo RTV Slovenija za natančno določen obseg javne službe

Programski svet RTV Slovenija bo danes obravnaval predlog generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha, naj poda predhodno soglasje k imenovanju na mesto direktorja nacionalne televizije za oba prijavljena kandidata.

Spomnimo: gre za njegovega nekdanjega svetovalca za glasbo Patrika Grebla in za nekdanjega direktorja urada vlade za komuniciranje Uroša Urbanijo. Napovedal je, da bo končno odločitev sprejel sam.

In kakšni sta zasnovi?

Greblo v programu dela navaja, da bo prvi program ostal osrednji. Drugi program pa bo poleg športnih prenosov izpostavil dokumentarne oddaje in hibridne oddaje z informativnimi in razvedrilnimi vsebinami.

Urbanija pa izpostavlja, da je pomembna evalvacija programa. Priprave programsko-produkcijskega načrta se je treba lotiti s pregledom dosežkov preteklega obdobja, meni.

Se RTV Slovenija končno obetajo boljši, bolj barviti časi?!
Vodstvo RTV Slovenija za natančno določen obseg javne službe

Že včeraj popoldne pa je vodstvo RTV Slovenija na ustanovitelja naslovilo predlog za dopolnitev predloga novele zakona o RTV Slovenija.

Natančno bi določili obseg javne službe, nanaša pa se tudi na tržne dejavnosti in prispevek RTV, je (prav tako) poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vlado so poleg tega pozvali k izpolnitvi zaveze iz stavkovnega sporazuma iz leta 2018, ki je zavod stal že več kot 21 milijonov evrov.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je na predsednika vlade Roberta Goloba, predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič in poslanske skupine naslovil pismo, v katerem je pozdravil vladno namero za spremembo zakona.

Vladi, ki je predlog novele zakona že vložila v Državni zbor, je predlagal, da v nadaljnjem postopku nameni pozornost uskladitvi prispevka RTV z inflacijo. Meni tudi, da bi morali bolj natančno opredeliti tudi obseg javne službe in tržne dejavnosti, je še prenesla STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: