Sanacija severne ljubljanske obvoznice po neurju bo trajala do konca avgusta, v Italiji neurja po dolgem sušnem obdobju povzročila škodo

Iz DARSa (Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji) so sporočili, da so se odločili za obsežnejšo sanacijo severne ljubljanske obvoznice, potem ko je cestišče v torek zvečer poškodovalo hudo neurje.

Sanacija bo stekla sredi prihodnjega tedna, po prvih ocenah pa bo trajala do konca avgusta, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vozišče je poškodoval vdor vode iz odvodnega kanala pod cestiščem. Prvotno so nameravali izvesti intervencijsko sanacijo, a so se po podrobnejši preučitvi odločili, da izvedejo obsežnejšo sanacijo, s katero bi zagotovili, da do tovrstnih pojavov ne bo več prihajalo.

Po vdoru vode je DARS zaradi varnosti nemudoma zaprl vozni pas v razdalji približno 300 metrov v območju priključka Celovška cesta proti Bežigradu. Za izboljšanje pretočnosti bo DARS že danes ponoči preusmerili ves promet na sosednje smerno vozišče, kjer bo v razdalji 300 metrov urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Tako ali tako poleti obremenjeno ljubljansko obvoznico
je zdaj prizadelo še neurje.
Tudi v Italiji neurja po dolgem sušnem obdobju povzročila škodo

Po dolgem sušnem obdobju so Italijo prizadela močna neurja in nevihte s točo, ki so danes ponoči prizadele več italijanskih regij in povzročile škodo ter poplavile ceste.

V regijah Lacij, Emilija-Romanja, Marke, Kampanija in Toskana so se gasilci odzvali na več kot 1000 pozivov zaradi podrtih dreves, porušenih streh in zalitih stavb.

Številne severnoitalijanske regije so se sicer v zadnjih tednih soočale s hudo sušo, zaradi česar je italijanska vlada v Emiliji-Romanji, Furlaniji-Julijski krajini, Lombardiji, Piemontu in Benečiji v ponedeljek razglasila izredne razmere.

Prav tako je tem regijam odobrila dobrih 35 milijonov evrov vreden sklad za pomoč, še prenaša STA.

Zaradi še vedno trajajočega pomanjkanja vode bi vlada premierja Maria Draghija izredne razmere lahko kmalu uvedla tudi v Toskani, Umbriji in Laciju v osrednji Italiji.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: