Vlada prehaja še na ukrepe za draginjo pri elektriki in plinu; predvidoma tudi o interventnem zakonu v zdravstvu

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), bo vlada danes po napovedih začela obravnavati predloge ukrepov za naslovitev vse višjih cen elektrike in plina. Ministrskemu zboru naj bi jih predstavil infrastrukturni minister Bojan Kumer.

Medtem ko je sprejem ukrepov po dosedanjih izjavah pristojnih predviden prihodnji teden, naj bi danes v luči negotovosti ob morebitnih težavah z oskrbo v jesenskih mesecih, ki bi bile posledica prekinitve dobav ruskega plina, vlada sprejela priporočila za varčevanje z energijo.

Ministrski zbor naj bi nadaljeval tudi delo, ko gre za naslovitev prehranske draginje in težav, s katerimi se zaradi visokih cen energije in surovin soočajo kmetje.

Tako naj bi med drugim s sklepom zavodu za blagovne rezerve odobrili povečanje obveznih rezerv pšenice, nato pa bo zavod objavil javni razpis za odkup pšenice od slovenskih pridelovalcev.

V UKC Maribor so šele nedavno končali dogradnjo
nujno potrebnih in požano varnih dvigal.
Vlada predvidoma o interventnem zakonu v zdravstvu

Po napovedih bo danes vlada obravnavala tudi predlog zakona o interventnih ukrepih v zdravstvu.

Ukrepi iz zakonodajnega predloga so težki 500 milijonov evrov in med drugim prinašajo administrativno razbremenitev, prenos dela kompetenc zdravnikov na kader zdravstvene nege, načrtujejo tudi uvedbo ambulant za bolnike brez izbranega osebnega zdravnika.

Predlog med drugim predvideva dodatno plačilo družinskim zdravnikom in sodelavcem, ki bodo oskrbeli več bolnikov, ter nagrade mladim, ki se bodo odločili za specializacijo iz tistih vej medicine, v katerih specialistov najbolj primanjkuje, torej družinska medicina, pediatrija in ginekologija.

Prav tako nameravajo od 1. septembra letos do 31. decembra prihodnje leto plačati vse opravljene zdravstvene storitve brez zgornje meje, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: