Požar na območju Pulja pod nadzorom; kot nalašč v Istri sočasno začeli čezmejni projekt sodelovanja ob množičnih nesrečah

V Istri so začeli z evropsko sofinanciranim projektom Max Aid, s katerim se bodo v primeru množičnih nesreč čezmejno povezali z zdravstvenimi ustanovami na hrvaškem delu polotoka. Projekt je vreden nekaj več kot 440.000 evrov.

Med reševalnimi službami Obalno-kraške regije in Istrske županije namreč ni dogovora o medsebojni pomoči ob množični nesreči. Tudi splošni bolnišnici v Izoli in Pulju nista dogovorjeni z reševalnimi službami glede hospitalnega sprejema bolnikov.

Ob množični nesreči lahko tako hitro zmanjka materialnih in človeških virov, še posebej v turistični sezoni, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ob istrskih partnerjih sta vključena tudi Zdravstveni dom Ilirska Bistrica in Klinički bolnički centar Rijeka, saj želijo, da bi pridobljene izkušnje v obliki novega projekta prenesli na čezmejno območje Primorsko-Notranjske regije in Primorsko-Goranske županije.

Tako je o velikem požaru v Puli/Pulju poročal Večernji list.
Obsežen požar na območju Pulja pod nadzorom

Obsežen požar, ki je danes izbruhnil na območju naselja Valdebek v hrvaškem Pulju, je pod nadzorom, čeprav ga še niso omejili, je popoldne potrdil poveljnik gasilcev Dino Kozlevac.

V požaru po zadnjih informacijah ni bilo poškodovanih, je pa bilo uničenih nekaj gospodarskih objektov in več vozil, poročanje hrvaškim medijev prenaša STA.

Po besedah Kozlevca se požar ne širi več, gasilci pa ga uspešno gasijo. Močan veter, zaradi katerega se je požar razširil, je medtem pojenjal, je še pojasnil poveljnik gasilcev istrske županije.

Kozlevac je izrazil pričakovanje, da bodo požar, v gašenju katerega je sodelovalo 70 gasilcev in tudi letala kanader, kmalu uspeli omejiti.

V požaru kljub prvotnim poročanjem niso pogorele hiše, ampak je šlo za gospodarska poslopja. Kot je pojasnil Kozlevac, so hiše v veliki meri uspeli obvarovati pred ognjenimi zublji, vendarle pa je zgorelo najmanj 25 avtomobilov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: