V Puli požar velikih razsežnosti: del mesta brez elektrike, pretresajo ga tudi eksplozije

Vodilna vest spletnih naslovnic hrvaških medijev je danes spet požar. Pravzaprav več njih, saj so pristojni sporočili, da “gori na vse strani”. Potem ko je včeraj gorelo v Novigradu in na Pašmanu, so danes skoraj hkrati izbruhnili požari na širšem območju Pule/Pulja.

Najprej naj bi opoldne zagorelo v predelu premanturske ceste, v Valdebeku, potencialno pa še na drugih lokacijah. Ob 13. uri so sporočili, da je na območju med Medulinom in Pomerom izbruhnil še en požar.

Mediji poročajo, da so deli mesta brez elektrike, prav tako je brez elektrike večji del Medulina. Nič čudnega; po zadnjih informacijah naj bi zagorelo na transformatorju v Valdebeku, odkoder se je požar zaradi močne burje razširil z veliko hitrostjo.

Požar v Puli kot top-tema spletnih naslovnic hrvaških medijev.
Hrvaška gasilska zveza z uradno izjavo o puljskem požaru

Požar, ki je danes okoli poldneva izbruhnil v predmestju Pulja, gasi približno 70 gasilcev puljske gasilske enote: JVP Pula, Rovinj in Pazin ter vsa prostovoljna društva iz okolice, pri gašenju pa so sodelovali tudi trije kanaderji.

“Ogenj se je hitro širil med rastlinjem med objekti, prenašala ga je močna burja, pomembno pa je poudariti, da ni zgorel niti en stanovanjski objekt, ampak več pomožnih objektov,” je povedal županijski gasilski poveljnik Dino Kozlevac.

Dodal je, da je požar pod nadzorom in da v požaru ni bil nihče poškodovan. “Za zdaj je zgorelo okoli 30 hektarjev rastlinja. Veter je oslabel, gasilci imajo razmere pod nadzorom, panika je odveč, požar naj bi kmalu lokalizirali.”

Gasilci prosijo občane, ki so v bližini požara, naj zalivajo dvorišča in vrtove ter pravijo, da bodo kmalu vse spravili pod nadzor, pa poroča HRT. “Naj bodo vsi mirni, naj skrbijo za svojo zgradbo, požar bo kmalu pogašen,” je besede Kozlevca navedla hrvaška državna televizija.

Fotografije in videoposnetke si lahko med drugim ogledate s klikom na sledečo povezavo: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/veliki-pozar-u-puli-ima-izgorjelih-kuca-i-auta-cuju-se-eksplozije-kozlevac-najgore-je-iza-nas-15220457

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: