Letalska in letališka kriza se nadaljujeta: včerajšnje odpovedi letov na Heathrowu prizadele 10.000 potnikov, KLM in Lufthansa na preži

Londonsko letališče Heathrow je včeraj odredilo odpoved 61 poletov, s čimer je bilo prizadetih okoli 10.000 potnikov, je sinoči sporočila dpa.

Kot še navaja nemška tiskovna agencija, so se na letališču za odpovedi odločili, ker so ocenili, da ne bodo mogli oskrbeti vseh potnikov.

Letalske družbe so upravljalci Heathrowa prosili, naj prizadetih potnikov ne premestijo na druge lete, ki letališče zapuščajo ali nanj prihajajo danes, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na letališču so zagotovili, da krepijo številčnost osebja in da bodo imeli letos poleti enako število varnostnih uslužbencev kot pred pandemijo covida-19.

A po Evropi ostajajo v veljavi različne omejitve, premalo je tudi letališkega osebja. Tako prihaja do mnogih zamud, kar povzroča dolge vrste, težave pri potovanju potnikov z omejeno mobilnostjo ter izgubljeno oz. prepozno dostavljeno prtljago.

Tudi Heathrow slednjič ni ubežal logističnim težavam.
(Foto: Sohel Patel on Pexels.com)
Pred tremi dnevi odpovedi letov napovedali tudi nizozemska KLM in nemški družbi Lufthansa in Eurowings

Dve največji evropski letalski družbi Lufthansa in KLM sta zaradi pomanjkanja osebja napovedali nove odpovedi letov. KLM bo do konca avgusta ukinil 20 povratnih letov na evropska letališča, Lufthansa pa bo prihodnji teden ukinila 770 letov.

Evropski letalski prevozniki se soočajo z ozkimi grli brez primere in na letališčih se vijejo dolge vrste potnikov, ki čakajo na prijavo za let, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Motnje so povzročili spori s sindikati, pomanjkanje osebja in zmanjševanje stroškov med pandemijo covida-19. Vse to se zdaj letalskim družbam vrača kot bumerang, ljudje pa so ob zrahljanih ukrepih za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom v času poletnih počitnic željni potovanj.

Visoki stroški energentov in pomanjkanje osebja pestijo tudi nemškega nizkocenovnega prevoznika Eurowings, ki je zato napovedal podražitve vozovnic, so pred dnevi poročali svetovni mediji.

Več o stanju v Sloveniji in na Hrvaškem si lahko preberete s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2022/07/08/zaradi-tezav-letalskih-prevoznikov-tudi-na-ljubljanskem-letaliscu-odpovedi-letov-nic-drugace-ni-v-sosescini/

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: