Separatisti: ruske sile vstopile v Siversk

Ruske in zavezniške sile so po poročanju ruskih medijev vstopile v mesto Siversk v ukrajinski regiji Doneck. Državna tiskovna agencija Tass je navedla Vitalija Kiseljova, uradnika samooklicane Ljudske republike Lugansk, ki je dejal, da bi lahko mesto padlo v nekaj dneh.

Ukrajinske oborožene sile so v svojem operativnem poročilu zapisale, da Rusija ni izvedla novih napadov na frontno črto, ki vključuje Siversk, ampak da je bilo mesto tarča topništva.

Ministrstvo za obrambo Združenega kraljestva je v zadnjem poročilu obveščevalnih služb napovedalo, da se bodo ruske sile v prihodnjem tednu verjetno osredotočile na zavzetje več manjših mest, vključno s Siverskom in Dolino na pristopih do večjih in bolj pomembnih Slovjanska in Kramatorska.

Uničen nogometni stadion v regiji Doneck.
Ukrajina je raketirala Herson na jugu, Rusija Kramatorsk na vzhodu

Ruski mediji so poročali, da so ukrajinske oborožene sile izvedle nov raketni napad na strateško pomembno južno rusko regijo Herson.

Uradni Kijev upa, da bo to nekoč ukrajinsko pokrajio ponovno zavzel. Tiskovna agencija RIA se pri poročanju sklicuje na rusko upravo regije Herson, ki navaja, da je ruska zračna obramba sestrelila pet raket, izstreljenih na mesto Nova Kahovka, medtem ko so ostanki dveh raket padli v bližini tovarne.

“Po predhodnih podatkih je prišlo do novega zadetka na rusko tovarno streliva v Sokilu,” pa je na Facebooku zapisal Serhiy Hlan, svetovalec ukrajinskega guvernerja province Herson.

Nadaljevalo se je tudi rusko bbstreljevanje pokrajine Doneck.
V tej industrializirani regiji na vzhodu Ukrajine so ruske rakete zadele industrijsko cono Kramatorska, v nekaterih delih mesta pa je bila prekinjena oskrba z elektriko, je- prav tako na Facebooku- zapisal župan mesta Oleksander Hončarenko.

Včerajšnji ruski napad je tam popolnoma uničil šolo. Poročil o žrtvah ni, Rusija pa zanika, da je namerno napadla civiliste.

Topniški napadi na mesta se nadaljujejo.
Guverner Kaliningrada: tranzitna blokada ruske enklave rešena skoraj v celoti

KALININGRAD. 14. julij (Interfax) – Rešitev tranzitnega problema Kaliningrada bo vrnila 80 % tovora nazaj na železnice, je v intervjuju za televizijski kanal Rossiya-24 (VGTRK) dejal guverner Kaliningrada Anton Alikhanov.

“Z rešitvijo tranzitnega problema Kaliningrada se bo na železnice vrnilo vsaj 80 % tovora,” je v intervjuju za televizijski kanal Rossiya-24 (VGTRK) dejal guverner Kaliningrada Anton Alikhanov.

“To je pomembna diplomatska zmaga naših diplomatov na zapletenem področju kaliningradskega tranzita. Po naših ocenah je več kot 80 % tranzita, ki ga omejujeta EU in Litva, ponovno dovoljenega.

Še vedno pa obstajajo omejitve tranzita tovornjakov. Torej, prizadevali si bomo za nadaljnjo in popolno odpravo omejitev. Razumemo, kaj zahtevati in kako,” je še dejal Alikhanov, poroča ruska neodvisna tiskovna agencija Interfax.

Glede na to, da lahko transportna podjetja iz EU delujejo v Rusiji, bi bilo logično odpraviti omejitve tudi za tovornjake, je še dejal.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: