Zdravstvene katastrofe? UKC Ljubljana v petmesečju za skoraj 24 milijonov evrov v minusu, UKC Maribor v enakem obdobju s tremi milijoni evrov minusa

Kot je pozno sinoči poročala Slovenska tiskovna agencija (STA), se je včeraj- potem ko je vlada konec junija zamenjala člane svetov devetih bolnišnic- na prvi seji v novi zasedbi sestal Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Novi predstavniki ustanovitelja so Irma Gubanec, Tomaž Slana, Milena Kramar Zupan, Igor Alfirević, Petra Jereb in Suzana Bolčič Agostini. Predstavniki zaposlenih ostajajo Marko Jug, Martin Čeh in Marko Turenšek, prav tako predstavnik mesta Ljubljana Rudi Dolšak in predstavnik uporabnikov Samo Fakin, so po seji sporočili iz UKC Ljubljana.

Za predsednico sveta zavoda so danes izvolili Irmo Gubanec, nekdanjo predsednico uprave časopisne hiše Delo in nekdanjo članico uprave Luke Koper.

Svet zavoda se je med drugim seznanil tudi s poslovanjem v prvih petih mesecih tega leta. UKC Ljubljana je omenjeno obdobje zaključil s presežkom odhodkov nad prihodki v višini 23,9 milijonov evrov.

Kar bode v oči, je sledeče: minus torej znaša slabih 24 milijonov evrov, česar niti besedne igre ne olepšajo.
V UKC Maribor načrtujejo postavitev kontejnerske "covid-bolnišnice".
UKC Maribor v prvih petih mesecih letos “zgolj” s tremi milijoni evrov minusa

Univerzitetni klinični center Maribor je od januarja do maja letos po trenutnih ocenah posloval s presežkom odhodkov nad prihodki v višini nekaj manj kot 3,3 milijona evrov, kar predstavlja nekaj več kot dva odstotka skupnih prihodkov.

Direktor Anton Crnjac v zvezi s tem napoveduje, da bodo do konca leta uravnotežili poslovanje, še poroča STA. Crnjac je članom sveta zavoda predstavil tudi nujne investicije.

Z oceno poslovanja je uprava danes seznanila svet zavoda, v katerem je vlada zamenjala vseh šest predstavnikov države. Po novem ga vodi nekdanji minister za zdravje Aleš Šabeder.

V pričakovanju novega vala epidemije covida-19 v UKC maribor sicer načrtujejo postavitev kontejnerske bolnišnice za bolnike s to boleznijo, da jim zaradi oskrbe bolnikov s covidom-19 v prihodnje ne bo več treba zasedati obstoječih prostorov kliničnega centra in posledično ustavljati oskrbe ostalih bolnikov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: