Slovenija: Zaključuje se prva faza energetske obnove drsališča v celjskem mestnem parku; slatinska občina objavila razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem

Občina Rogaška Slatina je objavila razpis za oddajo 12 oskrbovanih stanovanj na naslovu Kidričeva ulica 6, ki so v njeni lasti in lasti republiškega stanovanjskega sklada.

Stanovanja bodo vseljiva predvidoma septembra, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA). Do najema oskrbovanih stanovanj je upravičen prosilec, ki je starejši od 65 let, in ima stalno prebivališče v slatinski občini.

Prosilec mora imeti psihofizične sposobnosti, ki mu omogočajo, da z redno organizirano pomočjo drugega in z zagotovljenim zdravstvenim varstvom ohranja zadovoljivo duševno in telesno počutje in samostojnost v bivalnem okolju, tako da ne potrebuje popolnega institucionalnega varstva v zavodu oz. domu starejših.

Mesečna najemnina bo okvirno znašala od 190 do 310 evrov, odvisno od velikosti stanovanja. Poleg najemnin bodo najemniki dolžni plačevati tudi obratovalne stroške.

Celje, Savinja.
Prva faza energetske obnove drsališča v celjskem mestnem parku gre h koncu

Družba ZPO Celje, ki upravlja športno-rekreacijske objekte v celjski občini, pa zaključuje prvo fazo energetske obnove drsališča v mestnem parku.

Kot ugotavljajo v družbi, je ledena dvorana že močno dotrajana in energetsko neučinkovita, zato je bila obnova nujna. Obnovitvena dela opravlja družba Remont, vrednost del je okoli 740.000 evrov.

V skladu z razpoložljivimi finančni sredstvi sta predvideni nadaljnji fazi energetske obnove, in sicer namestitev fotovoltaičnih panelov ter obnova in dodatna izolacija fasade drsališča.

Vrednost celotne naložbe je ocenjena na 1,2 milijona evrov, še poroča STA.

Del sredstev v višini 274.200 evrov je že načrtovanih v letošnjem občinskem proračunu, celjski mestni svet pa je soglašal, da se lahko družba ZPO Celje za izvedbo energetske sanacije drsališča zadolži do višine 750.000 evrov z dobo vračanja do pet let.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: