Kristjan Čeh je v velikem slogu postal svetovni prvak v metu diska

23-letni silak iz Podvincev pri Ptuju je bil razred zase na stadionu Hayward Field v Eugenu, poroča MMC RTV SLO.

Kristijan Čeh je upravičeno zavzel naslovnice vseh slovenskih spletnih medijev. Postal je svetovni prvak v metu diska, izstopa pa predvsem način osvojitve naslova. Tekmece je namreč za seboj pustil za skoraj dva metra (186 cm), kolikor znaša razlika do najbližjega zasledovalca, drugouvrščenega Mikolasa Alekno. 

Komaj 19-letni Litovec- še štiri leta mlajši od nekdanjega slovenskega upa, ki se je zavihtel tja, kamor so vsi predvidevali, da se enkrat bo in da je to le še vprašanje časa- je sicer sin nekdanjega dvakratnega olimpijskega in svetovnega prvaka Virgilijusa Alekne, dosegel pa je 69,27 metra, kolikor je vrgel v četrti seriji. Njegov rojak Andrius Gudžius se je s 67,55 metra okitil z bronom.

Z 71,13 metra je Čeh v tretji seriji postavil rekord svetovnih prvenstev; nihče od tekmecev magične meje 70 metrov sploh ni presegel. Resnično fascinantno!

Kot še poroča MMC, je branilec naslova in olimpijski prvak Daniel Stahl razočaral. Z zanj skromnih 67,10 m je končal na četrtem mestu, še eden izmed favoritov- Lukas Weisshaidinger, ki je bil lani na olimpijskih igrah v Tokiu tretji- pa se sploh ni prebil v finale osmerice. Avstrijec je s 63,98 metra zasedel skromno 10. mesto.

Objava Kristjan Čeha na omrežju Twitter.
Čestitke prihajajo z vseh strani!

Čeh je tako po lanskoletni olimpijadi v Tokiu, kjer je ostal brez odličja, na najboljši možni način zaprl usta vsem kritikom, ki niso bili sposobni dojeti, da gre pač za proces zorenja na poti do mednarodno priznanega statusa vrhunskega športnika. 

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: