Velika gneča na cestah tako v Sloveniji kot na Hrvaškem: v ospredju večkilometrski zastoji na mejah, cestninskih postajah in obvoznicah

Da so vremenske razmere v večjem delu države ugodne za vožnjo, promet pa je povečan na mestnih vpadnicah in obvoznicah ter na nekaterih odsekih avtocest v smeri proti morju, je davi poročal Hrvaški avtoklub (HAK).

HAK voznike opozarja, naj prilagodijo hitrost in način vožnje razmeram na cesti ter upoštevajo varnostno razdaljo med vozili, občasni zastoji pa so možni na avtocestah v bližini počivališč, na priključkih in cestninah ter na odsekih, kjer potekajo dela.

Gostota prometa je tako povečana na A1 Zagreb-Split-Ploče med priključkoma Lučko in Otočac v smeri Dubrovnika.

Hrvaški mediji - skorajda povsem nasprotno- že od ranega jutra poročajo o gnečah v smeri jadranske obale, pa tudi notranjosti. 

Na razcepu Jankomir v smeri Zagreba je tako kolona dolga sedem kilometrov, na cestninski postaji Sv. Helene v smeri Zagreba pa je bila zgodaj dopoldne ta dolga približno 8 km.

Kolona vozil pred cestninsko postajo Trakošćan v smeri Zagreba na A2 Zagreb-Macelj se vleče do mejnega prehoda Macelj.

Na A3 Bregana-Lipovac je kolona vozil med razcepom Jankomir in cestninsko postajo Lučko v smeri morja dolga približno pet kilometrov, med razcepom Buzin in razcepom Lučko v smeri morja pa je dolga približno tri kilometre.

V pomorskem prometu ni težav, poroča HAK, k temu velja pripisati, da so iz potniškega pristanišča Split v smeri Supetra na Braču včeraj pluli trije dodatni trajekti.

Poletna klasika: večkilometrski zastoji na mejah,
cestninskih postajah in obvoznicah.
Nič bolje ni v Sloveniji, poroča AMZS

Tudi Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) poroča o večkilometrskih zastojih, tako na mejnih prehodih kakor cestah v notranjosti.

Najhuje naj bi bilo v smeri proti Primorski in sicer do Vrhnike, kar je glede na okoliščine (združitev smeri iz Gorenjske, Dolenjske in Štajerske) in večletne izkušnje sicer že skoraj pričakovano.

Zastoji se tako pojavljajo od Šmartnega na gorenjski avtocesti, pa mimo Kosez in Brda na ljubljanski zahodni obvoznici, do predora Šentvid, ki ga občasno zapirajo.

Zastoji nastajajo tudi od priključka Ljubljana jug na ljubljanski južni obvoznici mimo Viča. Tam je v smeri Kozarij dolžina kolone slabih 9 kilometrov, nastalo zamudo pa ocenjujejo na 47 min.

Na avtocesti A1, Ljubljana – Koper, je pri priključku Vrhnika v smeri Kopra nastala kolona v dolžini 2 km in 100 m, na svoji poti boste zastali za nekaj minut, predvidoma šest.

Zastoj je nastal tudi na mejnem prehodu Gruškovje v smeri Hrvaške; dolžina slednjega znaša 2 km, pričakovana zamuda je 17 minut.

Na avtocesti A2, Ljubljana - Karavanke, občasno zapirajo predor Karavanke in sicer v smeri proti Sloveniji.

O čakalni dobi sicer poročajo iz mejnih prehodov Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Sočerga, Vinica, Obrežje in Gruškovje. V smeri juga, torej.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: