Ukrajina uvedla 1451 kazenskih preiskav kaznivih dejanj zoper otroke, preiskujejo tudi 752 primerov izdaje. Kritiki opozarjajo na možnost politično motiviranih zlorab

Kot poročajo svetovni mediji, je namestnik generalnega državnega tožilca Ukrajine Ihor Mustets povedal, da je odprtih vsaj 668 primerov, povezanih z nasiljem nad otroki.

Ti primeri vključujejo poškodbe, umore in spolno nasilje, ni pa še jasno, kdo so storilci ter ali prav vse primere povezujejo z rusko oboroženo intervencijo v tej državi.

Tožilci obravnavajo tudi 777 primerov napadov na objekte, v katere so vpleteni otroci, drugi primeri pa vključujejo prisilno premestitev mladih Ukrajincev.

Ukrajina, vojna.
(Vir: splet)
Ukrajina preiskuje tudi 752 primerov izdaje

Ukrajinska varnostna služba je sporočila, da preiskujejo 752 primerov izdaje in sodelovanja s sovražnikom.

Največ primerov je bilo v obdobju do 1. avgusta letos zaznanih v regijah, ki so najbolj prizadete z vojno: Luhansk, Doneck, Herson in Zaporožje.

Urad glavnega tožilca Ukrajine je objavil tudi izjavo o preiskavah v zvezi s sumom izdaje, v kateri je navedeno sledeče:

“Preiskava poteka zoper več kot 600 uslužbencev tožilstva, ki so prestopili mejo po 24. februarju 2022. Posel odkrivanja izdajalcev v vojni zadeva varnost naše države.”

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: