Predsedniško kandidaturo zdaj najavil še Ludvik Poljanec, sinoči pa tudi Aleš Ernecl

Kandidaturo za predsednika republike je danes najavil tudi Ludvik Poljanec, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Poljanec je postal znan, ko je prevzel zastopanje slovenskih državljanov pred Evropskim sodiščem za človekove pravice, zmagal pa je v dveh primerih. Poudarja, da mu je to uspelo navkljub dejstvu, da ni šolan pravnik.

Za kandidaturo se je odločil zaradi poznavanja pravnega in socialnega reda v Sloveniji in v Evropi, je dejal ob najavi kandidature, za katero bo zbiral podpise volivcev.

Med razlogi za kandidaturo je naštel neenakost v volilnih sistemih, socialno stanje državljanov, prekrškovno politiko in neskladnosti pri pokojninah.

Zavzema se za nov plačni sistem in spremembo dohodninske lestvice, za kar meni, da je dolžnost predsednika republike. Slednji mora po ustavi garantirati socialno in enakopravno državo, je prepričan.

Komu bo na predsedniških volitvah posvetila luč:
eliti ali ljudstvu?!
Po poročanju Nacionalne tiskovne agencije kandidaturo najavil tudi Aleš Ernecl

Že sinoči pa je po poročanju Nacionalne tiskovne agencije (NATA) kandidaturo za položaj predsednika države najavil tudi Aleš Ernecl, filozof in kolumnist.

Gre za ustanovitelja omenjenega spletnega portala, prav tako pa tudi za nekdanjega glavnega in odgovornega urednika Nacionalne tiskovne agencije.

Ernecl bo svojo kandidaturo, vizijo in poslanstvo uradno predstavil v četrtek, 4.8.2022 in sicer na svojem novem Youtube kanalu, kjer si je ustvaril dokaj veliko gledanost in pridobil kar nekaj sledilcev, vsekakor pa je z načenjanjem drznih in nevsakdanjih tem opozoril nase in razburkal medijske vode.

Poljanec in Ernecl ( na posnetku zaslona) sta zadnja v nizu
kandidatov za položaj predsednika države.

Po uradnem delu, še opozarjajo pri NATA, bo odgovarjal tudi na vprašanja novinarjev. 

Z omenjenima kandidatoma se je število (neuradnih) kandidatur povzpelo na devet, v igro pa naj bi vstopila še najmanj dva (Kos, Krajnik, Logar, Pirc Musar, Poljanec, Ernecl, Bezenšek mlajši, Prebilič in Trojar so to že storili, šušlja pa se tudi o nekdanjem PV Cerarju ter bodisi Vajglu bodisi Brglezu iz talona stranke SD).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: