Sinočnja objava evropske agencije za zdravila razburja: Ema opozorila na možne stranske učinke Novavaxovega cepiva proti covidu-19

Evropska agencija za zdravila (EMA) je sinoči priporočila, da se za cepivo proti covidu-19 ameriškega podjetja Novavax navede opozorilo o možnem pojavu vnetnih bolezni srca, kot sta miokarditis in perikarditis.

Omenjeno priporočilo izhaja iz včeraj objavljenih in posodobljenih varnostnih priporočilih agencije. Sklep slednje sicer temelji na majhnem številu prijavljenih primerov, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ta je- prav tako sinoči- prenesla tudi pojasnilo, da so simptomi omenjenih bolezni lahko različni, kar je dokaj široka opredelitev agencije, ki pa vendarle opozarja, da bolj pogosti znaki vključujejo zadihanost, motnje srčnega utripa in bolečine v prsih.

Poleg tega agencija tudi zahteva, da imetnik dovoljenja za trgovanje z zdravilom zagotovi dodatne podatke o tveganju za pojav teh neželenih stranskih učinkov.

Kot poroča Reuters, je bilo doslej v celotni Evropi uporabljenih približno 250.000 odmerkov tega cepiva.

V celotni Evropi je bilo doslej uporabljenih
približno 250.000 odmerkov ameriškega cepiva.

Kot pojasnjujejo pristojni doma, je Slovenija marca letos prejela 36.000 odmerkov Novavaxovega cepiva proti covidu-19, še prenaša STA. 
Na (negativen in nadvse kritičen) odziv domače in evropske javnosti na spletnih družbenih omrežjih seveda ni bilo potrebno dolgo čakati, v slikovni prilogi pa lahko zaznate enega najbolj žalostnih zapisov, ki trenutno krožijo po spletu.  

Trenutno eden najbolj šokantnih zapisov
na domačem spletu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: