Sredstva javnega razpisa za velike investicije bodo predvidoma porabljena na prvem odpiranju vlog

Kot na vladni spletni strani sporoča Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, je javna agencija SPIRIT Slovenija, ki pod okriljem omenjenega ministrstva izvaja Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji, na prvi rok za oddajo vlog prejela 97 vlog.

Skupna vrednost slednjih znaša 147,6 milijona evrov pričakovanih subvencij, kočljivo pa je predvsem dejstvo, da je za sofinanciranje na voljo 88,5 milijona evrov.

Omenjena sredstva bodo predvidoma porabljena že v prvem roku, zato drugega roka za oddajo vlog, ki je bil predviden za 1. 10. 2022, najverjetneje ne bo.

Informacija o prejemnikih in dodeljenih sredstvih bo znana, ko bo postopek ocene in izbora projektov zaključen, prijavitelji obveščeni o rezultatih razpisa in pogodbe podpisane, navajajo pri ministrstvu.

Do slednjega bo prišlo predvidoma v drugi polovici septembra, takrat pa bo lahko agencija z gotovostjo sporočila tudi višino porabljenih sredstev in ali so ostala še neporabljena razpisana sredstva za drugi rok razpisa.

SPIRIT Slovenija je javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji objavil marca letos. Ta predstavlja drugega iz svežnja ukrepov, ki jih v okviru nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo izvaja agencija.

Kar bode v oči, je višina zneska za razvojno-raziskovalne dejavnosti!
(Foto: Pixabay, Pexels.com)
Dediščina Janševe vlade? Pozitivna?

Namen razpisa je sofinanciranje investicij v osnovna opredmetena in neopredmetena sredstva, ki bodo prispevale k doseganju višje dodane vrednosti na zaposlenega, okoljsko odgovornemu ravnanju, večji energetski ter snovni učinkovitosti in ohranjanju delovnih mest.

Namenjen je podjetjem z investicijami v vrednosti od enega do 12 milijonov evrov v predelovalni dejavnosti, od 0,5 do tri milijone evrov v storitveni dejavnosti in od 0,5 do dveh milijonov evrov v razvojno-raziskovalni dejavnosti.

Ob tem morajo stroški za stroje in opremo znašati najmanj 50 odstotkov vrednosti investicije, v zaključku navaja ministrstvo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: