Akcija izstopila iz levosredinskega zavezništva v Italiji, vodja italijanske desnice Meloni za blokado migrantov na morju

Giorgia Meloni, vodja italijanske desničarske stranke Bratje Italije, ki se ji nasmiha zmaga na septembrskih parlamentarnih volitvah, se je zavzela za blokado čolnov z migranti iz Severne Afrike v Sredozemlju.

Kot je dejala danes v pogovoru za italijanski radio, 
bi bilo treba preprečiti odhode in ne prihode čolnov z migranti.

Melonijeva poziva tudi k vzpostavitvi taborišč ali posebnih centrov za registracijo migrantov v Afriki, da bi s tem bolje nadzirali prebežnike in jih lahko takoj zavrnili.

V Italiji bodo 25. septembra predčasne parlamentarne volitve, na katerih ima največji možnosti za zmago desno zavezništvo, v katerem so ob stranki Melonijeve še Liga populista Mattea Salvinija in Naprej Italija bivšega premierja Silvia Berlusconija.

Vse poti vodijo v Rim; migrantske tudi, ugotavljajo Italijani.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)
V Italiji se obeta zmaga desnice; iz levosredinskega zavezništva izstopila Akcija

Italijanska sredinska stranka Akcija je včeraj izstopila iz levosredinskega zavezništva, s čimer so se povečale možnosti za zmago skrajne desnice na parlamentarnih volitvah 25. septembra.

Kot je pojasnil vodja Akcije Carlo Calenda, so izstopili, ker sta v zavezništvo vstopili skrajno levi Italijanska levica in Zelena Evropa.

Vodja Demokratske stranke Enrico Letta je ocenil, da se je Calenda z izstopom iz zavezništva odločil pomagati desnici, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

V javnomnenjskih anketah vodijo desni Bratje Italije, Liga in Naprej Italija. 
Najmočnejša stranka bi lahko po volitvah postali ( po nekaterih ocenah) postfašistični Bratje Italije.

Da bi preprečili zmago skrajne desnice, je Demokratska stranka sklenila dogovor o skupnem nastopu na volitvah z Akcijo in stranko +Evropa, nato so se zavezništvu pridružili še Zelena Evropa, Italijanska levica ter Državljanska zaveza, kar je slednjič vodilo do razdora.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: