Jutarnji list: v nesreči poljskega avtobusa umrla oba voznika, dva potnika še zmeraj v kritičnem stanju

V nesreči poljskega avtobusa sta umrla oba voznika, je za Jutarnji list potrdil Darko Galić, tiskovni predstavnik in namestnik županijske državne tožilke v Varaždinu, je danes popoldne sporočil omenjeni časnik.

“Nedvomno je bilo ugotovljeno, kdo je vozil avtobus v času nesreče, saj je bil smrtno poškodovani voznik na voznikovem sedežu in pripet z varnostnim pasom,” je Galić pojasnil okoliščine, na podlagi katerih je bilo nedvomno ugotovljeno, kateri od voznikov je upravljal z vozilom.

Na avtobusu, ki je v petek zjutraj iz Varšave krenil na romanje v Međugorje, je bilo 42 potnikov; enajst jih je umrlo na kraju nesreče, še ena oseba je umrla v zagrebškem KBC (Klinički bolnički centar, hrvaška verzija slovenskih UKC), več deset pa je bilo poškodovanih. Po poročanju hrvaških medijev sta dva izmed poškodovanih še vedno v smrtni nevarnosti.

“Državno pravobranilstvo mora ugotoviti, ali je bilo storjeno kaznivo dejanje in določiti morebitnega storilca, povsem jasno pa je, da proti osebi ni mogoče voditi kazenskega postopka, če ta ni živa,” je še dodal Galić.

JL: včerajšnja naslovnica posledic sobotne tragedije na Hrvaškem.

Hrvaški mediji zdaj ugibajo, ali se bo- glede na to, da so bile vse žrtve poljski državljani- celoten postopek prenesel na poljsko pravosodje.

Ena od težav, s katerimi se srečujejo preiskovalci, je tudi dejstvo, da praktično nihče od potnikov iz sprednjega dela avtobusa nesreče ni preživel.

Ob trku avtobusa je večina potnikov spala; tako se tudi tisti, ki so preživeli, ne spomnijo okoliščin nesreče, zato bi lahko od preživelih pridobili bore malo koristnih informacij.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: