NK Maribor na spletu po sinočnjem porazu tarča posmeha

Da je slava štajerskega ponosa dokaj hitro zbledela, 
pričajo tudi komentarji uporabnikov številnih spletnih družbenih omrežij; 
tako podpornikov mariborskega kluba kot pristašev njihovih rivalov. 

Sinočnji nogometni večni derbi v mariborskem Ljudskem vrtu– navkljub vrhu poletne turistične sezone si ga je ogledalo dobrih 7000 gledalcev, nogometaši ljubljanske Olimpije pa so gostitelje porazili- je še zmeraj glavna tema športnih navdušencev, zaradi svojega prestižnega značaja pa tudi preostale javnosti.

Spomnimo: Olimpija je slavila z rezultatom 2:0, zadetka pa sta dosegla Sešlar (36.) in Elšnik (79.), s čimer je Olimpija ohranila prvo, Maribor pa potisnila na zadnje mesto prvenstvene lestvice. Zmaga Ljubljančanov bi lahko bila še bolj izrazita, Mariborčanom pa se tako črn niz ni zgodil že od leta 2006.

Če v četrtek proti HJK v Helsinkih izgubijo še povratno tekmo kvalifikacij za evropsko ligo, bo to pomenilo pet zaporednih porazov, z vsakim morebitnim nadaljnjim zaporednim porazom pa bodo “dosegli” nov negativni klubski rekord.

Stadion Ljudski vrt, Maribor.
Mariborčanom trda prede tudi na spletu; od junakov do bedakov, gre sklepati po odzivu v javnosti

Trener Maribora Radovan Karanović je po tekmi za medije povedal, da ne namerava odstopiti, v svoje opravičilo pa je izpostavil tudi težave z učinkovitostjo.

Kako krhek je njegov položaj skozi prizmo javnosti, priča tudi dogajanje na tribunah; med tekmo so namreč pripadniki mariborskih ultrasov, Viole, razvili transparent, ki je v dogajanje okrog nekdanjega ponosa slovenskega nogometa vnesel dodatni nemir.

Nanj so zapisali ""Selektorji iz vzhoda, če hočete menjati trenerja po vsakem porazu, začnite navijati za Olimpijo", kar je med večino obiskovalcev največje tribune, ki je bila polna malodane do zadnjega kotička, vzbudilo zgražanje.

Kar nekaj jih je zato že predčasno zapustilo stadion, poznavalci pa vedo povedati, da jih bo zaradi nerazumljive politike vodstva kluba, ki ga odseva tudi sinočnje dogajanje, v prihodnje še manj. Pred NK Maribor so vsekakor turbulentni časi.

NK Maribor, ki z zmago v Helsinkih še lahko reši sezono,
je trenutno predmet posmeha.
Kakšen je torej odziv javnosti?!

Večkrat cinične večkratne slovenske prvake so si privoščili tudi novinarji, ki so morali zaradi vzvišenega in samovšečnega (prejšnjega) vodstva kluba v preteklosti pogoltniti marsikatero pikro.

Tako so pri osrednjem slovenskem spletnem portalu, MMC RTV SLO, že naslovno zapisali “Sešlar in Elšnik zadela za zmago prvouvrščene Olimpije nad zadnjim Mariborom”.

Nič bolje se Mariborčanom ne godi med komentarji uporabnikov, 
kjer kar mrgoli privoščljivosti in odkritega norčevanja, 
pa tudi naslajanja nad trenutnim razpletom. 

Tako zapišejo, da “so pri Mariboru še enkrat več pokazali, da nimajo karakterja. Pred kamere pošljejo mladega novega člana ekipe medtem, ko se najbolje plačan igralec in kapetan Kronaveter skriva. Lani so denimo poslali 17 letnika, ki se je pred kamerami zjokal”.

Nekdo drug je zapisal “Upam, da Karanović še dolgo ostane trener lila kluba”, večina (sicer redkih) objektivnih komentarjev pa navaja, da “boljši poznavalci razmer že nekaj časa opozarjajo, da je “balon počil”. Mogoče se je tudi slačilnica obrnila proti vodstvu. Žal, Mb doživlja prelomne čase tako finančno, vodstveno, kadrovsko (igralsko).”

Bolj zlobni komentatorji se seveda naslajajo. Nekdo je zapisal “Tak pubeci, idite spat. Jutri auf, na bus za 9 ur in v Helsinke še po eno porcijo.”, spet drugi pa, da “bo prihodnji trener Bozgo, plačali pa ga bodo z jogurtom.”

“Baje, da bo Olimpija prispevala pol plače za Karanoviča…. samo da ga obdržite,” piše tretji, naslednji pa omenja, da bi “na športnih stavah naslednji vikend faktor za zmago Maribora moral biti 6 ali več.”

Brez komentarja.
"Plina bo za 15% manj, Mariborčani pa na -9. Kdo bo to preživel???" 
se še sprašujejo, zaslediti pa je tudi karikiranje:  
"V redu so nas stukli! Nima veze v drugi ligi bomo ftrgali gor vse!" 

Razbrati je, da si velika večina navijačev vijoličastih ne želi vrnitve Zlatka Zahovića v klub, sprašujejo pa se tudi, kje so končali vsi tisti milijoni, ki so jih zaslužili s preteklimi uspehi na mednarodni ravni.

Kot vse kaže, bo več jasnega po četrtkovi povratni tekmi kvalifikacij za Ligo Evropa, s katero Mariborčani še lahko rešijo sezono. Priznati je treba tudi, da so imeli zelo neugoden razpored; že kar na začetku so se merili z večino težjih tekmecev.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: