Prva ladja z ukrajinskim žitom dosegla cilj, danes izpluli še dve. V regiji Zaporožje bodo izvedli referendum o priključitvi Rusiji

(novica s komentarjem) 

Jevgenij Balicki, vodja proruske lokalne uprave v ukrajinski regiji Zaporožje, je danes podpisal odredbo za izvedbo referenduma o priključitvi te regije Rusiji.

Regija Zaporožje je sicer v zadnjih dneh v središču pozornosti, saj se sprti strani medsebojno obtožujeta obstreljevanja tamkajšnje največje jedrske elektrarne v Evropi.

Odlok o izvedbi referenduma je prebral član glavnega sveta vojaško-civilne uprave regije Vladimir Rogov. Pred tem je poudaril, da so prebivalci Zaporožja in Rusije en narod.

Večino regije Zaporožje so kmalu po začetku invazije zasedle ruske sile, ki pa ne obvladujejo istoimenske regionalne prestolnice.

Po podrobnem pregledu ob prečkanju Bosporja ladje plujejo naprej.

Prva ladja z ukrajinskim žitom dosegla končni cilj v- Turčiji! Kaj se je zgodilo z medijsko potencirano Afriko?

Prva tovorna ladja z ukrajinskim žitom, ki je minuli petek izplula iz pristanišča Črnomorsk, je danes prispela v Turčijo in s tem dosegla končni cilj, poročajo svetovni mediji.

Iz ukrajinskih pristanišč sta medtem danes izpluli še dve ladji, natovorjeni s koruzo in sojo, namenjeni pa sta v Italijo in Turčijo, še prenaša STA.

Ladja Polarnet, ki je plula pod turško zastavo in je prevažala 12.000 ton koruze iz Ukrajine, je danes dosegla Kocaeli v Marmarskem morju, kjer jo bodo raztovorili. Predvideva se, da bo tovor svojo pot nadaljeval proti Siriji.

Od sklenitve dogovora o izvozu ukrajinskega žita konec julija je tako iz ukrajinskih pristanišč doslej po podatkih turškega obrambnega ministrstva izplulo deset tovornih ladij.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: