Barbutovski odhaja s čela Ukoma, STA potrdila navedbe Dnevnika in Bojana Požarja

Dragan Barbutovski odhaja z mesta vršilca dolžnosti 
direktorja vladnega urada za komuniciranje (Ukom), 
so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade.

Dodatna pojasnila naj bi posredovali v kratkem, še navaja Slovenska tiskovna agencija. Prvi je neuradno informacijo o odhodu Barbutovskega sicer objavil Dnevnik, ki kot razlog navaja spor znotraj največje vladne stranke Gibanje Svoboda. Po navedbah časnika naj bi šlo za rezultat različnih pričakovanj glede načina in metod dela.

Kdo ga bo nasledil, za zdaj še ni znano, pišejo mediji, 
Barbutovski pa za STA za zdaj ni bil dosegljiv.

Vlada pod vodstvom Roberta Goloba je sicer Barbutovskega na čelo Ukoma, kjer je nasledil Uroša Urbanijo, imenovala na prvi seji vlade, 1. junija. Barbutovski je bil dotlej direktor slovenskega British Councila.

Tudi Dragan Barbutovski se je na Twitterju oklepal blokad.
(Vir: Twitter)
Požar: Pametni tisti, ki so pri Golobu to pogruntali in mu rekli adijo. Twittosfera: Barbutovski odslovljen, ker iščejo položaj za Primoža Cirmana!?

Najbrž najbolj znani slovenski novinar Bojan Požar je sicer že nekaj časa javno in glasno opozarjal na neprimernost vodenja Ukoma s strani Barbutovskega, posebej pa potem, ko naj bi slednji njegovo partnerko Barbaro Drnač, sicer voditeljico televizijske oddaje “Parada plesa” in avtorico istoimenske spletne strani, obdolžil vpliva neformalnih povezav pri financiranju njenih medijskih projektov.

Požar je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da je, sicer neuradno, do tega prišlo “na zahtevo nekaterih vidnih članov kabineta PV Roberta Goloba iz stranke Gibanje Svoboda, na čelu katere je in “kar je kulminiralo po njegovih znanih izpadih na Twitterju”.

V dodatnem čivku je pripisal, “da nima pojma o vladnem komuniciranju. Ne moreš si nekaj zmišljevat, celo lagat, se sprenevedat, potem pa užaljeno blokirat tiste, ki te na to korektno opozorijo, in še pol ostale tvitosfere.”

Požar sicer meni, da “se s padcem Barbutovskega znotraj Gibanja Svoboda dodatno slabi pozicija Marte Kos, ki je že itak, zaradi slabih izhodišč na dosedanjih anketah javnega mnenja med volilno kampanjo za predsednico Slovenije, skoraj nepovratno načeta.”

“Ona ga je namreč skadrovala,” pripiše.

Odzivi na razrešitev Barbutovskega na Twitterju.

Pomenljivih pa je kar nekaj čivkov uporabnikov omenjenega spletnega omrežja. 
Tako se sprašujejo, ali morda pri vsem skupaj ne gre le za predstavo za javnost, imenovano "Znebiti se nadležnega/neprimernega kadra", 
ampak v ozadju poteka umeščanje hvaležnih kadrov na primerne pozicije 
v zahvalo za predvolilno agitacijo?!

“Hja, edini, ki na Cenzurirano še nima nove službice je Cirman. Tako, da se ve kdo bo njegova zamenjava,” je zapisal eden od uporabnikov, nekdo drug pa pripisal “Ugibam: je blo treba sprostit delovno mesto za zaposlitev zapuščenega medisjkega strokovnjaka™ Primoža Cirmana @necenzurirano_”

In to je vse, kar v osnovi morate vedeti, bi se lahko dodalo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: