Vrednost industrijske proizvodnje junija padla, medletno še vedno višja; od januarja v upadu tudi delo od doma

Čeprav se je v času epidemije covida-19 delo od doma, ki je bilo tudi eden izmed ukrepov za omejevanje širjenja okužb, močno razširilo, se je večina zaposlenih v zadnjih mesecih vrnila na delovna mesta, ugotavljajo na Statističnem uradu Republike Slovenije (SURS).

Od oktobra lani do januarja letos je delež zaposlenih, ki so delali od doma vse dni v tednu, naraščal, po tem pa se je sočasno s padanjem potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom začel zmanjševati.

Januarja je na tak način delalo sedem odstotkov zaposlenih, junija le še odstotek, obvešča SURS.

Spreminjal se je tudi delež zaposlenih, ki so od doma delali najmanj en dan v tednu. Od lanskega oktobra do letošnjega januarja je narasel z 10 na 20 odstotkov, od februarja naprej pa se je začel zmanjševati ter se junija ustavil pri devetih odstotkih.

Ženske so v opazovanem obdobju delale od doma v večji meri kot moški, še ugotavlja SURS.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Movidagrafica Barcelona, Pexels.com)
Vrednost industrijske proizvodnje junija padla, medletno še vedno višja

Vrednost industrijske proizvodnje je bila junija za 0,2 odstotka nižja kot maja, objave statističnega urada še prenaša STA.

V medletni primerjavi je bila vrednost še vedno za 0,8 odstotka višja, prav tako višja kot pred letom dni pa je bila tudi njena vrednost v prvem polletju in sicer za 2,9 odstotka.

Na junijsko zmanjšanje industrijske proizvodnje so vplivali padci v rudarstvu, kjer se je vrednost znižala za 6,8 odstotka, v oskrbi z električno energijo, plinom in paru, kjer je bila proizvodnja nižja za 0,7 odstotka, in v predelovalnih dejavnostih, kjer je nazadovala za 0,6 odstotka.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: