Cenzura? Golob si želi pomoči Ukoma pri vojni s sovražnim govorom

( novica s komentarjem)

Predsednik vlade Robert Golob je v današnji izjavi za medije med drugim komentiral tudi menjavo na vrhu Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Pri sedanjem v. d. direktorju Ukoma Draganu Barbutovskemu je pogrešal organizacijske sposobnosti in sposobnosti za delo z ljudmi. Barbutovski bo v kabinetu predsednika vlade zdaj skrbel za mednarodno komuniciranje.

Pripisali bi lahko torej, da je Barbutovski novo funkcijo 
dobil skorajda po principu zlatega padala, 
stari položaj pa je vštet v ceno predvolilne agitacije za novo vlado. 

Ukom bo namreč kot v. d. direktorice prevzela Petra Bezjak Cirman, zaupnica delavcev Radiotelevizije Slovenija, sicer pa žena Primoža Cirmana, ki je preko portala Necenzurirano sistematično sesuval prejšnjo vlado Janeza Janše.

Golobovo dojemanje medijskega poslanstva
je - milo rečeno- čudno.
(Vir: splet)

Golob je poudaril, da so v njegovi vladi napovedali vojno sovražnemu govoru v medijih in da si pri tem želi tudi pomoči Ukoma, kritiki pa že opozarjajo na primerno fasado za cenzuro, ki bi se lahko skrivala v ozadju. 

Napovedal je tudi, da bodo na svetu stranke prihodnji teden odločali o podpori Zoranu Jankoviću pri ponovni kandodaturi za župana Mestne občine Ljubljana, sam pa mu jo je medtem že izrekel.

Glede nakupa dveh letal, ki omogočajo gašenje iz zraka, pa je dejal, da bodo odločitev sprejeli v mesecu dni, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: