Delodajalci za umik predlagane novele zakona o dohodnini iz javne obravnave, GZS s pomisleki na dele predlagane davčne reforme

Gospodarska zbornica Slovenije je preučila predloge štirih davčnih zakonov, ki so v javni obravnavi od začetka meseca, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na zbornici so se osredotočili predvsem na predlagane spremembe zakona o dohodnini in kot so pojasnili, nekatere podpirajo, do nekaterih pa imajo zadržke oz. jim nasprotujejo, so danes sporočili iz zbornice.

Med predlaganimi spremembami, ki jih podpirajo, je dvig splošne olajšave na 15.000 evrov, saj dejansko naslavlja nadpovprečne izzive draginje pri posameznikih na nizko plačanih delovnih mestih.

Predloga, da se davčna stopnja v najvišjem, petem dohodninskem razredu poveča ter da se ponovno spremeni davčna obravnava nagrade iz naslova poslovne uspešnosti, pa vidijo na zbornici kot korak nazaj pri zagotavljanju konkurenčnih pogojev pri zaposlovanju visoko usposobljenih strokovnjakov.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)
Delodajalci za umik predlagane novele zakona o dohodnini iz javne obravnave

Reprezentativne delodajalske organizacije v celoti nasprotujejo parcialnim spremembam, ki jih prinaša vladni predlog novele zakona o dohodnini.

Od vlade pričakujejo celovito davčno reformo in predlagajo umik predloga zakona iz javne obravnave, so zapisale v skupnem sporočilu za javnost.

Na Trgovinski zbornici Slovenije, Gospodarski zbornici Slovenije, Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ter v Združenju delodajalcev Slovenije in Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije opozarjajo, da bi se na podlagi predloga novele zakona o dohodnini še pred njihovo dokončno uveljavitvijo izničili pozitivni učinki zadnjih sprememb zakona o dohodnini iz marca letos.

Kot so opozorili, predlog zakona pred začetkom javne obravnave ni bil obravnavan v okviru Ekonomsko-socialnega sveta, kar je v nasprotju s pravili o delovanju tega sveta, še poroča STA.

(mb9)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: