Vlada bo nadaljevala pogovore s predstavniki mladih in starejših; ministrstvo bi socialnovarstvenim zavodom financiralo razliko v cenah energentov in živil

Ministrstvo za delo je na vladno delovno skupino za blaženje energetske in prehranske draginje naslovilo predlog, da se vsem izvajalcem socialno varstvenih storitev z nastanitvijo v javni mreži zagotovi financiranje razlike v strošku med lansko in letošnjo povprečno ceno energentov in živil.

Tako so sledili predlogu skupnosti socialnih zavodov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot so na ministrstvu navedli za STA, bi financiranje razlike po njihovem predlogu zagotovili tudi namestitvenim socialnovarstvenim programom, ki so sofinancirani na podlagi vsakoletnega javnega razpisa za sofinanciranje socialnovarstvenih programov iz proračuna.

Skupnost socialnih zavodov je predlagala financiranje razlike, ker bodo morali domovi v nasprotnem primeru septembra izredno uskladiti cene oskrbe.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Pixabay,. Pexels.com)
Vlada bo nadaljevala pogovore s predstavniki mladih in starejših

Predsednik vlade Robert Golob pa se je danes srečal s predstavniki organizacij, ki zastopajo interese mladih in starejših v Sloveniji, še prenaša STA.

Na sestanku, ki po njegovih besedah ni bil zadnji, so se dogovorili tudi o oblikovanju delovnih skupin, ki bodo med drugim reševale vprašanja štipendij, usklajevanje pokojnin in duševnega zdravja mladih.

Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, je na sestanku izpostavil več vprašanj, med drugim, kako premostiti inflacijo pri upokojencih z zelo nizkimi pokojninami. Sušnik si želi tudi izrednega usklajevanja pokojnin ter razpravo o draginjskem dodatku za upokojence.

Marike Grubar, predsednica Študentske organizacije Slovenije, pa je med perečimi tematikami izpostavila področje štipendij, trga dela, bivanjsko oz. stanovanjsko problematiko ter področje duševnega zdravja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: