Policijska opozorila v Sloveniji in na Hrvaškem: v fokusu Vršič in svetišča ter promet v/iz smeri morja

Hrvaška policija je ob jutrišnjem prazniku Marijinega vnebovzetja opozorila na pričakovano večje število romarjev na cestah in povečan promet okoli marijanskih svetišč ter udeležence v prometu pozvala k previdnosti.

Na dan osrednjih verskih obredov je gibanje večjega števila vozil in pešcev po državnih in županijskih cestah pričakovati že od jutranjih ur, vrnitev romarjev pa je predvidena v popoldanskih urah, so poudarili v objavi uprave tamkajšnje policije.

Pešce so pozvali, naj zaradi lastne varnosti upoštevajo prometna pravila, naj se gibljejo po pločniku ali ob robu vozišča ter naj uporabljajo odsevne brezrokavnike, da jih bodo vozniki lažje opazili.

Voznike pozivajo k strpnosti in upoštevanju prometnih pravil, ob tem pa opozarjajo, da je zaradi podaljšanega konca tedna v okoliških državah povečan promet pričakovati tudi na avtocestah, kjer je promet v/iz smeri Jadrana tako ali tako povečan zaradi vrhunca poletne turistične sezone.

Hrvaški policisti so napovedali, da bodo zagotavljali vidno prisotnost na cestah, predvsem na vseh prometnih poteh, ki vodijo proti marijanskim svetiščem, poročajo tamkajšnji mediji.

Prometna obremenitev se bo zaradi romanja k svetiščem
jutri še povečala.
Na Vršiču spet prometni kaos, policisti voznike pozivajo k odgovornosti

Na najvišjem slovenskem cestnem prelazu Vršič je danes spet prišlo do prometnega kaosa, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ob navalu obiskovalcev so bila razlog parkirana vozila na obeh straneh ceste, ki povezuje Zgornjesavsko dolino in Trento. Po več urah aktivnosti policistov se je stanje po navedbah kranjske policijske uprave okrog 16. ure normaliziralo.

Vozniki so danes po navedbah gorenjskih policistov povsem zanemarili dejstvo, da se na določenih mestih proti prelazu že na prazni cesti težko srečata dva avtomobila, če so vozila parkirana ob strani, pa je situacija nemogoča.

Na kranjski policijski upravi voznike zato pozivajo k večji odgovornosti, še prenaša STA.

Spomnili so, da je parkiranje med drugim po zakonu prepovedano na ozkem ali nepreglednem delu ceste in na vozišču ceste zunaj naselja. To oboje velja tudi za Vršič.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: